MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi’nden okullarda sağlık taraması
Kartal Belediyesi’nden okullarda sağlık taraması

Kartal Belediyesi’nin sağlık alanında geliştirdiği hizmetlere bir yenisi daha eklendi. Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Kartal ilçesinde bulunan tüm ilkokullarda ücretsiz sağlık taraması başlattı.

 

 

Hekim olmanın getirdiği hassasiyet ve duyarlılıkla genel sağlık politikasına da yön veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bugüne kadar yıl boyu sağlıklı sünnet, skolyoz, koah, anemi, göz taraması, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, İlk Yardım Eğitim Merkezi, ücretsiz poliklinik, evde hemşirelik, evde kişisel bakım ve ücretsiz ambulansla nakil hizmetinin yanı sıra çocuklara yapılan sağlık taraması ile çalışmaların devam edeceğini belirtti.

 

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Kartal ilçesinden bulunan tüm ilkokullarda ücretsiz sağlık taraması başlattı. Gezici sağlık otobüsü ile başlayan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş’ın da katıldığı taramada Kartal ilçesi sınırları içinde bulunan ilkokulların 4. Sınıf öğrencileri hedef alındı. Kartal’daki ilkokul öğrencilerinin tümünün taramadan geçirilmesini hedefleyen projenin ilk uygulaması Kartal Atalar’da bulunan Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Sağlık taramasında öğrencilerin anemi (kansızlık) değerleri ölçülerek ve idrar tahlilleri yapılarak enfeksiyon ve diğer hastalıkların izleri aranıyor.

 

Gezici sağlık otobüsü ile başlayan Sağlık İşleri Müdürü Sevin Köker ve Okul Müdürü Mevlüt Şahin’in de katıldığı taramada ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine idrar örneği kapları dağıtıldı ve parmaklarından alınan kan örneği ile Anemi (kansızlık) taraması yapıldı. Gezici sağlık otobüsünün okul bahçesinde tüm gün boyunca öğrencilere hizmet verdiği taramada öğrencilerin velilerinden yazılı izin alınarak öğrencilerin Anemi (kansızlık) değerleri ölçüldü. İdrar örneklerinin de alındığı tarama sonuçları daha sonra Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çocuk doktoru tarafından incelenerek çocukların ailelerine bilgi verilecek. 420 öğrencinin bulunduğu okulda önceki gün gerçekleştirilen taramada 170 öğrenci kansızlık ve diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı taramadan geçirildi ve taramadan çıkan öğrencilere şeker ikram edildi. 2014-2015 Eğitim yılı boyunca devam edecek taramalarda Kartal’da eğitim gören yaklaşık 5 bin ilkokul 4. Sınıf öğrencisinin taramadan geçirilmesi hedefleniyor.

 

📆 10 Nisan 2015 Cuma 09:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR