MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİNDEN “PERİLİ KÖŞK” KİTABI
KARTAL BELEDİYESİNDEN “PERİLİ KÖŞK” KİTABI

Kartal Belediyesi Kartal ilçesinde yer alan tarihi konak’ın konu alındığı Ömer Seyfettin’in “Perili Köşk” adlı kitabını çocuklar için yeniden bastırdı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kültür Yayınları’ndan çıkarılan kitabın özsözünde, çocuklara hitaben şöyle yazdı:

 

 

”Sevgili çocuklar, geleceğimiz sizsiniz. Doğası, çevresi, kültürel ve tarihi değerleri ile yaşamı sahiplenecek ve onu geleceğe taşıyıp güzel kılacak olan da sizlersiniz. Mustafa Kemal Atatürk de sizler gibi bir çocuktu. Çok okudu, çok çalıştı, Bilgi ile donandı. Toplum için, ülkesi için en iyi ve en güzeli sahiplendi. Önderimiz oldu ve Cumhuriyet’in doğuşu, insanca bir yaşamın oluşumu, kadınlarımızın toplumda değer bulması, onun öngörüleri ile yaşama geçti. Sizler de ülkemizde çağdaş ve yaşamı sahiplenen bir sürecin Mustafa Kemal’leri olabilirsiniz. Kirlenen, menfaat için yok edilen, ağacı kesilen, canlıları zarar gören, doğası ve çevresi ile yok edilen bir dünya yerine hakça, insanca yaşamın kapısını açmak hepimizin elinde. Derslerinize çalışacağınızı, sorumluluklarınızı bileceğinizi, büyüklerinizi sayıp, küçüklerinizi seveceğinize inanıyorum.

 

 

Okuduğunuz her satır yazı, o satırları yazmış olanın aklından, bilgi birikiminden nasiplenmek demektir ve bu yaşamda herkesten öğreneceğiniz bir şeyler mutlaka vardır. Sizlere dünyanın tüm kitaplarını sunabilmeyi isterdim. Çünkü biliyorum ki aydınlık bir geleceğin tek meşalesi kitaplardır. Sevgili Ömer Seyfettin’e ait, Kartal’da olduğu düşünülen Perili Köşk’ün hikayesini, kütüphanenize bir sunu, benden size bir öğreti olarak kabul edin. Hayatınız boyunca okumaktan, öğrenmekten hiç vazgeçmeyin. Sizleri ve Kartal’ı çok seviyorum.

Sevgilerimle,

Op. Dr. Altınok ÖZ

Kartal Belediye Başkanı

 

 

📆 07 Ocak 2015 Çarşamba 11:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR