MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NDEN SABRİ TAŞKIN İLKOKULU’NA SOLUCAN GÜBRESİ DESTEĞİ
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN SABRİ TAŞKIN İLKOKULU’NA SOLUCAN GÜBRESİ DESTEĞİ

Çevre konusunda yaptığı kampanyalar ve geri dönüşüm projeleri ile öne çıkan Kartal Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, bu kez Sabri Taşkın İlkokulu’na solucan gübresi desteği verdi.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan’ın da katıldığı etkinlikte okula; öğrencilerin kurduğu hobi bahçesinde kullanılmak üzere oldukça değerli olan sıvı solucan gübresi verildi. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’ın öğrencilere kısa bir eğitim verdiği etkinlikte Kartal Sabri Taşkın İlkokulu Müdürü Murat Çavuşlu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.  Kendisinin de Sabri Taşkın İlkokulu’ndan mezun olduğunu belirten Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, öğrencilerin çevre konusunda daha duyarlı olmaları için verdikleri eğitimlere devam edeceklerini söyledi. Öğrencilerin kabak, fasulye, domates, salatalık, biber ve çiçek ektikleri hobi bahçesini öğretmenleri Gönül Ayar Ünal ile birlikte oluşturan öğrencilere sıvı solucan gübresi veren Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, gübrenin nasıl kullanılması gerektiğini anlattı. Kars yaptığı konuşmada: ”2013 yılından beri Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yürüttüğü Kırmızı Solucan Gübresi Projesi hızla yol almaya devam ediyor. Bu gübre her türlü sulama sisteminde kullanılabilir. Verim ve kalitede artış sağlar. Topraktaki organik madde miktarını artırır ve yaprak uygulamalarında besin alımını hızlandırır. Bitkide kök gelişimini hızlandırır ve yüzde yüz gerçek lezzet ve aromaya sahip ürün yetiştirilmesini i sağlar. Her türlü tarımsal üretimde, yeni dikimde, açık alan tarım, örtü altı tarım, topraksız tarım, sebze ve meyvelerde, bahçe çiçeklerinde, bahçe ve balkon sebzeciliğinde ve çim alanlarında kullanılabilir.  Solucanlar üzerlerinde sindirim sistemlerinde bulunan ve onları koruyan vücut sıvılarını gübreye geçirir ve bu sıvı bitkilerde patojenlere karşı direnç sağlar. Bitki hücre duvarlarının kalınlaşmasını sağlayarak emici tip ağız yapısına sahip böceklerin bitki dokusunu delip, bitki özünü içmesini engelleyerek zararlarına karşı bitkiyi korur.” dedi.

📆 22 Mayıs 2018 Salı 21:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR