MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NDEN SOĞANLIK’TA 4. LALE GÜNLERİ FESTİVALİ
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN SOĞANLIK’TA 4. LALE GÜNLERİ FESTİVALİ

Kartal Belediyesi, lalenin doğduğu yer olarak bilinen ve adını lale soğanından alan Kartal Soğanlık’ta 4.Lale Günleri etkinliği düzenledi. Bu yılki Lale günleri etkinliğinde halka 18 bin Lale, 2 bin nergis soğanından oluşan 20 bin çiçek halka ücretsiz dağıtıldı.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün kurumsal programı dolayısıyla katılamadığı 4. Lale Günleri Festivali’ne Belediye Başkan Yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Başkan danışmanları, Belediye birim müdürleri, Meclis üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Mahalle Muhtarları, Kent Konseyi Başkanı, sivil toplum örgüt yöneticileri, gazeteciler ve Kartal halkı katıldı.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün özel girişimleriyle projeye dönüşen ve geleneksel hale gelen “Kartal Lale Günleri”nin bu yıl dördüncüsü düzenlendi. Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından organize edilen Kartal’da Lale Günleri’nde dört yılda binlerce lale soğanı Kartal halkına ücretsiz dağıtıldı. 1676’lı yıllarda adını lale soğanlarından alan, Çalık Ahmet tarafından kurulan Soğanlık, Osmanlı saraylarının bahçelerini süsleyen lalelerin doğal yetişme alanıydı. “Soğanlık’tan Saraylara Giden Zarafet” başlığıyla gerçekleşen ve halk oyunları gösterileri ile başlayan Kartal Lale Günleri’ Kartal halkı tarafından da bu yıl sevinçle karşılandı.


kartal-belediyesi-lale(2)

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan yaptığı konuşmada, “ Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz kurumsal ziyareti dolayısıyla festivalimize katılama kendisinin sevgi, saygısı ve selamlarını siz Kartallılara iletiyorum. Lale günlerinin bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Bu festivalin kurumlaşmasında ve her yıl büyük bir coşkuyla kutlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kafkaslardan Anadolu’ya, Anadolu’dan Balkanlara, Balkanlardan Avrupa’ya konaklayarak göç eden Türk kavimleri bu bölgede özellikle Soğanlık’da laleyi ve lalenin ne olduğunu,  Soğanlık’tan İstanbul’a ve İstanbul’dan da dünyaya yaymışlar dedi. Lalenin tarihini, nasıl yetiştiğini Soğanlık’tan çıkarak dünyaya nasıl yayıldığını bilmemiz gerekiyor.2009 yılından sonra Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün görevi devralmasından sonra başlatmış olduğu çalışmalardan sonra Kartal’da kişi başına bir buçuk metre kare olan yeşil alan miktarı bugün itibarıyla altı metre kareye ulaşmıştır. Belkide İstanbul’da yeşil alan miktarını bu kadar artıran bir belediye yoktur. Hedeflediğimiz çalışmaları planlayarak, düşünerek belediye başkanımızın öncülüğünde toplumun ihtiyaçlarını gözeterek, kısa orta ve uzun vadede bir bir gerçekleştiriyoruz. Biz toplumların kendi içinde entegre olarak bir kent kültürü oluşturmanın peşindeyiz o vesile ile bu festivallerimize önem veriyoruz. Festivaller birçok değişik kültürden gelen insanların kaynaştığı bir arada olduğu sevginin saygının daha çok geliştiği ve serpiştiği alanlar olmuştur. Önümüzdeki yıllarda da bu etkinliklerin festival havasında devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarları ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlilerince binlerce lale ve nergis soğanı halka dağıtıldı. Dağıtım sırasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan yardımcıları Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer ve Av. Hüsnü Yeşilyurt vatandaşların gösterdiği ilgiye teşekkür ederek lale dağıttı ve vatandaşlarla fotoğraf çektirdiler.

 

Galeri
📆 07 Nisan 2015 Salı 12:51   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR