MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NE YILIN ‘DÜŞÜK KARBON KAHRAMANI’ ÖDÜLÜ
KARTAL BELEDİYESİ’NE YILIN ‘DÜŞÜK KARBON KAHRAMANI’ ÖDÜLÜ

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından bu yıl 5.si düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında sera gazı salınımında cimri davranan ve iklim değişikliğiyle mücadeleye destek veren kuruluşlara Düşük Karbon Kahramanı ödülleri verildi. Kartal Belediyesi, ‘Atık Yağlar Sizden Bisiklet Bizden’ kampanyasıyla ödüle layık görüldü.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Adnan Tan tarafından Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’a takdim edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanlığıBilim, Sanayi ve Teknoloji BakanlığıEkonomi Bakanlığıİstanbul Ticaret OdasıElektrik Üretim A.Ş.Sermaye Piyasası KuruluMarmara Belediyeler Birliğiİstanbul Teknik Üniversitesi veAvustralya Hükümeti Ticari Ataşesi’nin destekleriyle düzenlenen ödül töreninde konuşan İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, insanoğlunun iklimi değiştirdiğine dikkat çekti. Karaosmanoğlu, “İklim dostu yaşamı başarmamız mühim ve gerekli. Bu gidişe bir dur demek lazım. Sanayimiz, düşük karbon ekonomisiyle ilerleyerek büyümeli” dedi.

Atık Yağlar Sizden Bisiklet Bizden

Atık yağlar, yağmur suları ile yer altı sularına ve denizlere ulaşarak, temiz su kaynaklarını kirletiyor. Kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağlar, evsel atık su kirliliğinin % 25’ini oluşturuyor. Tüm bu ve benzeri olumsuzluklar karşısında bitkisel atık yağların çevreye verdiği  zararının önüne geçebilmek için Kartal Belediyesi’nin yıllardır başarıyla yürüttüğü ‘Atık Yağlar Sizden Bisiklet Bizden’ kampanyasına katılım her geçen gün büyüyor. Kartal Belediyesi; kampanya kapsamında, 250 litre atık yağ toplayan okullara 1 bisiklet hediye ediyor.

Galeri
📆 02 Mayıs 2018 Çarşamba 17:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR