MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NİN 2 PROJESİ ‘ÖRNEK PROJE’ SEÇİLDİ
KARTAL BELEDİYESİ’NİN 2 PROJESİ ‘ÖRNEK PROJE’ SEÇİLDİ

KARTAL BELEDİYESİ’NİN 2 PROJESİ ‘ÖRNEK PROJE’ SEÇİLDİ

 

 

Kartal Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi’nin(UNCCD) 12. Taraflar Konferansı’na ( COP12) katıldı. Konferansta; Kartal Belediyesi’nin ’Kırmızı solucan gübresi’ ve ’Kuşların da evi olsun’ projeleri, örnek uygulanan 7 proje arasında yer aldı.

 

 

 

 

Congresium Ankara’da (ATO) gerçekleşen 12. Taraflar Konferansı’nda; ‘Halkın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık ‘ konusunda sunuma layık görülen ve örnek uygulanan 7 proje seçildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün girişimiyle Kartal’da uygulamaya konulan ‘’ Kırmızı solucan gübresi’’ ve  ‘’ Kuşların da evi olsun ‘’ projeleri bu 7 proje arasında yer aldı. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, konferansta belediyenin uyguladığı projeleri ve çevreye katkılarını anlattı.

 

 

 

Kırmızı solucan gübresi projesi 

 

 

2013 yılında  başlatılan Solucan Gübresi Üretim Projesi, dünyamızı tarımsal kirlilikten koruyarak, insanların daha sağlıklı besinler tüketebilmesi için geliştirilmiştir.  Pazarlardan çıkan sebze-meyve atıklarının ve organik mutfak atıklarının kırmızı Kaliforniya solucanları yardımı ile altın değerinde olan organik gübreye dönüştürülmesini hedeflemektedir. Özel olarak yapılmış ‘vermikompost’ üretim alanında biriktirilen sebze-meyve atıkları, kırmızı Kaliforniya solucanları tarafından gübreye dönüştürülmektedir.

 

 

 

İçeriğinde bitkinin gelişimi için gereken bütün enzimler, toprak antibiyotikleri, vitaminler, büyüme hormonları ve hümik maddeler bulunan solucan gübresi, belediyemizin park ve bahçelerinde kullanılmaktadır. Balkon ve bahçelerinde gübre üretmek isteyen vatandaşlarımıza da kırmızı Kaliforniya solucanı verilmektedir. Solucan gübresi üretimi, uygun bir üretim kabı ile de yapılabilmektedir. Böylece sebze-meyve atıkları değerlendirilip çöp oluşumu azalıyor ve ekonomiye katkı sağlanıyor.

 

 

 

Kuşların da evi olsun, kuşlar minik ellere emanet projesi

 

Bu uygulama kapsamında; öğrenciler tarafından yapılan kuş evleri Kartal’daki parklardan bazılarına ve kreşlere yerleştirildi. Telefonla bize ulaşan ya da müdürlüğe gelip talepte bulunan vatandaşlara kuş evleri, ücretsiz temin edildi.

 

📆 22 Ekim 2015 Perşembe 12:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR