MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BURAK BORA ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMI KAMPANYA
KARTAL BURAK BORA ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMI KAMPANYA

Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri, okula adını veren merhum Burak Bora’nın adını yaşatmak için, onun doğum günü olan 25 Aralık’da geniş kapsamlı bir kan bağışı kampanyası düzenledi. 808 öğrencinin çalıştığı kan bağışı kampanyası, MEB İl Müdürlüğü tarafından en iyi 10 örnek proje arasında gösterildi.

 

kan-bagis-kampanyasi
Bu yıl 2. kez düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına MEB ve Kızılay’ın yanı sıra, çevre belediyeler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, Anadolu Adliyesi, üniversiteler ve özel şirketler de destek verdi. Geçen yıl ilk kez düzenlenen kan bağış kampanyasında 500 kan bağışçısı verdikleri kanlarla destek olurken, bu yıl 2234 kan bağışçısına ulaşılarak yeni bir rekor kırıldı. Kan bağışına gelenlere, kan verme işleminin ardından mantı ve lokma dağıtıldı.

DSCF8246
Kampanyaya Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kartal İlçe Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ve Burak Bora Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Çinemre ile birlikte çevre okul müdürleri katıldı. Merhum Burak Bora’nın annesi ve okulun bağışçısı Ülkü Bora, temsili doğum gününde, tüm öğrencilerin kendi evladı olduğunu söylerken, “Ben bir evladımı kaybettim ama şimdi binlerce evlat kazandım. Sizlerin başarısı ile mutlu ve gururlu olacağım” dedi. Aynı zamanda okulun kuruluş günü olması sebebiyle bir mektup yarışması düzenlendi. Yarışmada Burak Bora’nın ağızından annesine yazılan mektuplar içinde dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

 

DSCF8248

MASA TENİSÇİLER DE DESTEK VERDİ
Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi’ndeki kan bağışı kampanyasına masa tenisi dünyası da kayıtsız kalmadı. Çeşitli kulüplerden gelen 141 sporcu, veli, antrenör, hakem ve idareci kan bağışında bulunarak projeye raketleriyle gelerek destek verdi. Masa Tenisi Aileleri Birliği, Masa Tenisi Antrenörleri Derneği, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve İstanbul Veteran Masa Tenisi Kulübü tarafından desteklenen Masa Tenisi Dünyası Gönüllüleri 14 Haziran 2015 Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ne kadar sürecek olan “1 Raket, 1 Kan, 1 Hayat” sosyal sorumluluk projesinin de ilk adımını atmış oldular.
Masa Tenisi Dünyası Gönüllüleri ülke çapındaki tüm kan bağışı kampanyalarına katılarak 14 Haziran’a kadar masa tenisi camiası içinden 1000 kan bağışı toplamayı hedefliyor. 1 Raket, 1 Kan, 1 Hayat projesi, spor camiası içinde gönüllü kan bağışının yaygınlaşmasını, insanların bilgilendirilmesini, kan bağışı konusunda davranış değişikliği ve kalıcı bilinç yaratılmasının sağlanmasını amaçlıyor.

Galeri
📆 25 Aralık 2014 Perşembe 18:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR