MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL CHP’DEN ÖNEMLİ SEMPOZYUM
KARTAL CHP’DEN ÖNEMLİ SEMPOZYUM

Çıkarılan son KHK’larla ilgili Kartal CHP İlçe Başkanlığı bir sempozyum düzenlendi.

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu , Hukukçu Yazar Celal Ülgen ve Eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan’ın konuşmacı olarak katıldığı sempozyum 7.1.2018 Pazar günü saat 13:00-17:00 arasında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Panel bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Açılış konuşmasını Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi Gerçekleştirdi..

Çelebi; konuşmasında şunlara değindi;Saygıdeğer Partililer ,İstanbul Baro Başkanı Sayın Mehmet Durakoğlu’na ,Hukukçu Yazar Celal Ülgen’e ve Sayın Adil Sarç’a Hoşgeldiniz diyorum .. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini tehdit eden, kafasına göre kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hareket eden İktidarın yapmış oldukları çıkışlar sonu olmayan bir yola girdiğimizi göstermektedir.. Bizler her anlamda tepkimizi koymalı ve sesimizi duyurmalıyız.. Bugün burada son KHK’larla ilgili düzenlemiş olduğumuz sempozyumda fikirlerine önem verdiğimiz üç değerli konuğumuzu dinlemek ve gündemi değerlendirmek istedik. Tekrar siz değerli Partililere ve çok kıymetli konuklarımıza hoşgeldiniz diyor saygılar sunuyorum dedi.

 

Hukuk sempozyumuna katılanlar arasında ;Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınoköz , (CHP) Kartal ,İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve Yönetimi,Birönceki dönem (CHP) Kartal İlçe Başkanı Yıldırım Emsiz ,Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan ,Kartal Belediye Meclis Üyesi Av.Perihan Sevim,Kartal Belediye Meclis Üyesi Önder Turmuş,Kartal Belediye Meclis Üyesi Halil Şener,(CHP)Kartal Kadın Kolu Başkanı Necla Erdem ve Yönetimi ve birçok parti Üyeleri Katıldı…

”Yüksek yargıyı darbe mahkemesine dönüştürmektir”

Konuşmacılar Parti Üyelerin sorularınıda yanıtlayarak, son zamanlarda yaşanan Hukuk ve Adaletsizlik üzerinede bilgiler verildi..Salonda bulunan Partilelrin soruları (OHAL)süreci Yargı süreci İle ilgili oldu.

Sempozyumda Konuşmacıların Ana Başlıkları Şunlar oldu..

Yüksek yargıyı darbe mahkemesine dönüştürmektir”

“OHAL’in üzerinden 17 ay geçmesine karşın hükümet normalleşmeye yanaşmamakta, ülkeyi olağanüstü yöntemlerle yönetmeye devam etmesi..
“696 sayılı KHK ile Yargıtay ve Danıştay’da yeni düzenlemeler yapılması. Yüksek Yargının KHK ile düzenlenmesi tam bir darbe yöntemi olması.
“Amaç hem Yargıtay ve Danıştay seçimlerinde iktidar lehine oy nisabı oluşturmak, hem de Hukuk ve Ceza Genel Kurulu kararlarına etki edebilme yolunu açmaktır.

“KHK uygulaması bu eksiklilerin Mecliste ve kamuoyunda tartışılıp giderilme imkanını ortadan kaldırmış, eksik bir düzenlemeye yol açmıştır.
“Buna karşın sınırlı da olsa taşerona kadro verilmesi uygun olmuştur. Bundan sonraki çabamız eksiksiz kadro hakkı mücadelesi olacaktır.

“Sürecin sendikalar ve çalışma örgütlerinin görüşleri de alınarak Mecliste etraflı ve tam bir kadrolu çalışma düzenlemesine dönüşmesi gerekir.
“KHK ile ceza ve infaz kurumlarında tutuklulara tek tip elbise şartı getirilmesi masumiyet karinesinin ihlalidir. Yargılama aşamasında mahkum etme önyargısının ifşasıdır şeklinde önemli Konu başlıkları yer aldı..

HABER FOTO;NURAY YILMAZ

 

Galeri
📆 07 Ocak 2018 Pazar 20:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR