MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Spor » KARTAL GÜCÜ SPOR KULÜBÜ’NE ZİYARET
KARTAL GÜCÜ SPOR KULÜBÜ’NE ZİYARET

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal’da Amatör Spor Kulüplerini ziyaretlerine devam ediyor.

 

Kartal Gücü Spor Kulübü’nü de ziyaret eden Gürer, beraberinde KASK Başkanı Nasır Süleymanoğlu, As Başkan  Adnan Balcı, Kartal Belediyesi Meclis üyesi Spor Komisyonu Başkanı ve Kartal Belediye Spor Başkanı  Halil Şener  ile  birlikte Kartal Gücü Spor Kulübü Başkanı Osman Ünal, yöneticiler  Selahattin Atasever, Coşkun Seven, Rafet Keleş ve kulüp üyeleri ile görüştü.

 

 

Başkan Osman Ünal Kartal Gücü Takımı’nın yer ve saha sorunlarını anlattı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün amatör spor kulüplerine desteği için teşekkür etti. Diğer spor ile ilgili kurumlarında amatör spor kulüplerine desteğinin gerektiğine işaret etti. 1961 yılında, Sinan Mercankaya, Ali Özyuva, Ünal Toker, Tekin Özer, Mehmet Örs tarafından gayri federe olarak kurulduğunu, profesyonel takımlara giden sporcular yetiştirten kulübün Fenerbahçe’den Turgay, Galatasaray’dan Ali, Feriköy’den Halil, Boluspor’dan İbrahim, Tirespor’dan Atilla, Karabükspor’dan Osman gibi oyuncular yetiştirdiğini söyledi. Kulüp renklerinin kırmızı-siyah olduğunu, daha sonra beyaz renk ilave edildiğini belirtti. Federe oluşunun 2001 yılında sonlandığı ve başkanlığı döneminde 2001 yılında,  federe olarak Kartal Gücü’nün resmiyet kazanıp Amatör 1.Lig’de mücadele vermeye başladığını söyledi.

 

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer de Amatör Spor Kulüplerine Kartal Belediyesi olarak gereken desteği sağlamaya çalıştıklarını belirtti ve şöyle dedi: “Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz göreve geldiği günden beri kentin dokusunda önemli değişim yarattı. 2009 yılına kadar olan yeşil alanları iki kat artırdı. Depremde olası yıkılacak evlerde yaşayan 18 bini aşkın yurttaşımızın yeni konutlara ermesine vesile oldu. Sosyal anlamda çok sayıda proje uygulamaya koydu. Sosyal tesisleri, parkları, oyun alanları ile Kartal önemli bir değişim içinde. Bu arada spor kulüplerine de başkanımız ayrıca önem veriyor.

 

 

Her yıl spor kulüplerimize belediyemizin sağladığı katkı var.  Spor için daha çok alan yaratmak adına da çalışmalar sürüyor. Kurumların bu bağlamda sayısı çok. Yerel yönetimlerin spor için farklı desteklerle güçlendirilmesi bu bağlamda amatör sporlara ayrılan kaynağın artmasının da yolunu açar. Spor Bakanlığı var. Büyükşehir Spor A.Ş. var ama yerelde amatör takımların sorunlarını en iyi sahiplenecek belediyeler. Yerel belediyelerin bu bağlamda devlet desteği ile katkısı artırılıp daha çok tesis ve daha çok desteğin önü açılmalı.” dedi. KASK Başkanı Nasır Süleymanoğlu ve Adnan Balcı ile Halil Şener’de konu ile ilgili düşüncelerini açıkladılar. Amatör sporun desteklenmesi adına yapılacak çalışmaları ifade ettiler.

📆 28 Mayıs 2015 Perşembe 19:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR