MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL HALK EKMEK FABRİKASI M.ALİ BÜKLÜNÜN ESERİDİR….
KARTAL HALK EKMEK FABRİKASI M.ALİ BÜKLÜNÜN ESERİDİR….

Fabrikası Kartal’da bulunan ve 70’li yıllarda yapılan Halk ekmek fabrikası Kartal’ın unutulmaz Belediye Başkan’ı Rahmetli Mehmet Ali Büklünün eseridir…


Bu sözler Kartal’da bulunan Deniz Cafe Restoranın sahibi Ertan Bektaş’a ait…


Kartal’ın tanınmış simalarından olan Ertan Bektaş’la o yılları konuştuk.
Rahmetli Başkan Mehmet Ali Büklü döneminde Kartal’a çok büyük hizmetler yapıldığını, Halk ekmek fabrikası, Karyapsan asfalt fabrikası, Tanzim satış mağazası,Kartal-Şişli arası Belediye otobüs seferleri,Uluslar arası Kartal Festivali ve daha bir çok hizmetin o dönemlerde halka sunulduğunu anlattı bize sayın Bektaş.


Kendisininde bizzat yakından takip ettiği Halk ekmek fabrikası yapımının Mehmet Ali Büklü tarafından başlatıldığını, Fabrika yapımı için Halk’tan para yardımı toplandığı, fabrikanın hisse senetlerinin satışa sunulduğunu söyledi Ertan Bektaş.


İlk olarak Kartal’da faliyete geçen fabrika 80 ihtilalinden sonra İstanbul Belediye Başkanlığının yerel belediyelerin mal varlıklarına el koyması ile el değiştirdiğini( 3030 sayılı Anakent yasası) sonrasında asfalt fabrikasının ve diğer iştiraklerin iade edildiğini ama Halk ekmek fabrikasının iade edilmediğini böylelikle fabrikanın İstanbul Büyük Şehir Belediyesine kaldığını söyledi.


Ertan Bektaş’ın bu sözlerini doğrulayan açıklama yapan o dönemi yaşamış olan Av Kadri Ateş’te o dönemde Belediye’de Meclis üyesi olduğunu ve Halk ekmek fabrikasının o dönem Kartal Belediye Başkan’ı Mehmet Ali Büklü tarafından yapıldığını söyledi.


Yine o dönem Kartal Belediye Başkan yardımcısı olan Gürsel Öğüt’te olayın bu yönde olduğunu teyit edenler arasında.


Böyle bir açıklamaya neden gerek duyduk, Halk ekmek fabrikası diye internette arama yaptığınızda Rahmetli Başkan’ın adının geçmediğini gördük ve Kartal Belediyesi Yetkililerinin bu durumu düzelteceğini düşündük….

Kartal’ın unutulmaz Belediye Başkanlarından Rahmetli Mehmet Ali Büklü’yü bu vesile anıyor mekanı cennet olsun diyoruz….

Galeri
📆 02 Şubat 2021 Salı 20:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR