MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL KIRAÇ ÖZEL OKULLARINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
KARTAL KIRAÇ ÖZEL OKULLARINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kıraç Özel Okulları Kartal şubesi kimsesiz çocuklar yararına bir kermes düzenledi.

 
Kermeste tamamen ev yapımı ve el yapımı ürünler sergilendi. Velilerinde bu anlamda katkıları oldu.

 
Kermeste Karadeniz yöresine ait yemekler ve yöresel ürünler ve giysiler sergilendi. Bu proje genişletilerek Kartal Belediyesininde destekleri ile ilk önce Kartal Kıraç okullarında geliştirilerek her sınıf başka bir yöreyi baz alıp o yörenin hem tanıtımını yapıp hem de kermese katkıda bulunulur hale getirilecek.


DSCF2876

30 Kasımda düzenlenecek olan yeni bir kermeste Ege bölgesi ele alınıp bu bölgenin yöresel ürünlerinin sunulacak. Kermesten elde edilecek gelir Kartal Belediyesi Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağışlanacaktır.
Bu proje devam ettirilip Üç Bölgeye yayılıp (İç Anadolu-Doğu Anadolu ve G.Doğu Anadolu) bu bölgelerin hem tanıtımı hemde bölgelere aity yöresele ürünlerden elde edilecek geliri Yakacık’ta bulunan Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışlanacak.
Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Selda Ateş’ten bu projenin nasıl doğduğu ve amacının ne olduğu ve daha ne kadar genişletilebileceği hakkında bilgiler aldık.

 

DSCF2898
Selda Hanım bize şunları söyledi;
”Projenin fikir annesi ben sayılırım , proje şöyle doğdu okulumuzda okuyan çocuklarımızda sosyal yardımlaşma duygusunu geliştirmek, onlara yardımseverliği aşılamak ve yörelerimizin kendilerine ait güzelliklerini tanımaları için böyle bir şeyi düşündük. Okulumuzun diger hocalarınında fikirlerini alıp onlarla beraber bu yola çıktık.
Projemizin bir diğer önemli amacıda çocuklarımıza şu duyguyu da tattırmaktı , bizler bağış adı altında velilerimizden parada toplayabilirdik ama bizler yöresel ürünlerin hazırlıklarında çocuklarımızın da katkıları olsun ,paraya çevirilişini görsünler tabiri caizsse balık tutmayı öğrensinler bizler onlara hazır pişmiş balık vermedik tutmasını öğretmek istedik.
Kermes amacına ulaşmış görünüyor , olayı daha eğlenceli hale getirmek için onlara yöreserl kıyafetlerde giydirdik.
Netice itibari ile bu tip projelerin her okulda yapılıp çocuklarımıza daha şimdiden insan sevgisini aşılamalıyız. Onlar bencil ve sadece kendilerini düşünen birer fert değilde paylaşımcı, yardımsever birer insan olmalılar bizler onlara daha iyi bir dünya bırakmak için çabalarken , onlarında mayasında sevgi olmalı”…dedi.

DSCF2881

Kermese Okul velilerinin yanısıra Kartal Belediyesi Çevre Müdürü Dilek Kars’ta katıldı. Dilek hanım kermeste yaptığı kısa konuşmada Kartal Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri bir projeden bahsetti. Kartal Belediyesi’nin, bitkisel atık yağların çevreye olan zararlarını önlemek için başlattığı kampanya yoğun ilgi gördü. “Kartal Belediyesi olarak lavaboya dökülen 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği bilinciyle çevre ve doğayı koruma amaçlı çalışmalar başlattık. Bitkisel atık yağ geri kazanım lisansına sahip Ezici&Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi Sanayi ve Tic. A.Ş. ile bitkisel atık yağların toplanması için çalışma yapıyoruz. Kartal genelinde evlerinde 5 litre atık yağ toplayan vatandaşlara 1 litre ayçiçeği yağı hediye ediyoruz. dedi.

 

Bizde İstanbul34gazetesi olarak Kıraç Okullarına duyarlılıklarından dolayı okuyucularımız adına teşekkür ederiz.
Haber-Foto: Nuray YILMAZ

DSCF2862 DSCF2853 DSCF2855 DSCF2857DSCF2894

Galeri
📆 12 Kasım 2015 Perşembe 13:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR