MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Belediye, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL SAHİLİ’NDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
KARTAL SAHİLİ’NDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Başkan Gökhan Yüksel, Çevre Gönüllüleriyle Birlikte Kartal Sahili’ni Temizledi


Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘Yeşilden Maviye Bu Yaşam Bizim’ sloganıyla Kartal’da sahil temizliği etkinliği düzenledi.
Kartal Belediyesi, vatandaşlar tarafından özellikle yaz aylarında yoğun bir şekilde kullanılan sahil alanlarında yaşanılan çevre kirliliğine dikkat çekmek ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak amacıyla Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in de katılımıyla ilçe sınırları içerisinde sahil temizliği yaptı.


Kartal sahil alanında yapılan etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda çevre gönüllüsü vatandaş katıldı. Katılım sağlayan çevreci vatandaşlara Kartal Belediyesi tarafından çöp poşeti ve eldiven dağıtıldı.


Toplanan Çöpler, Geri Dönüşüme Kazandırıldı
Sahilde yapılan piknik sonrası meydana gelen çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yapılan etkinlikte, Başkan Gökhan Yüksel de her yaştan çevre gönüllüsü vatandaşlarla birlikte gelişigüzel bir şekilde çevreye atılan çöpleri topladı. Toplanan çöpler daha sonra Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından; cam, kâğıt, karton ve plastik olarak ayrıştırılıp geri dönüşüme kazandırıldı.


“Piknik Alanları Yaratıp, Mangal Sorununa Çözüm Getireceğiz”
Bir kentin yaşam kalitesinin artmasında yeşil alanların ve temiz bir çevrenin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi olarak yeşil alanlardan, geri dönüşümden ve çevre temizliğinden ödün vermeden çalışma ve etkinliklerini daha da artıracaklarını ifade etti. Başkan Gökhan Yüksel, “ Kartal’da çevre bilincini yükseltmeye yönelik düzenlediğimiz etkinliğe, vatandaşlarımızın katılımı ve desteği yoğun oldu. Bugün de Kartal Sahili’nde pikniklerden arta kalan ve kötü görüntüye sebep olan çöpleri el birliğiyle topladık. Sahil deyince aklımıza mangal sorunu geliyor. Bu etkinlik sırasında mangal yapan arkadaşlarımızı da uyarmaya çalışıyoruz. Yeni dönemde onlara da piknik alanları yarattıktan sonra, mangalın azalması ya da yasaklanması için bir çalışmamız olacak. Çocuklarımıza yaşanabilir bir kent, yaşanabilir bir dünya bırakmak için bu tarz etkinliklerimize ve projelerimize hayat vermeye devam edeceğiz.” dedi.

📆 09 Ağustos 2019 Cuma 12:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR