MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL SİVAS KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ETKİNLİKLERİ İLGİ GÖRÜYOR
KARTAL SİVAS KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ETKİNLİKLERİ İLGİ GÖRÜYOR

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gürer, Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

 

Kartal Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği, farklı etkinlikler ile ilgi merkezi durumuna geldi. Kartal’da ilk briç kulübünün temelinin atıldığı dernekte arıcılık ve saz kursu da verilmeye devam ediyor. Aylık yerel yemek kültürü ile ilgili çalışmalarda da bulunan dernek, ilk yardım eğitimi içinde proje oluşturmuş durumda. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, dernek binasında dernek yöneticileri ve kursiyerleri ziyaret etti. Dernek Başkanı Ayhan Taş, derneğin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de dernek çalışmalarından dolayı yöneticilere teşekkür etti ve Kartal’da bir dizi dernek ziyaretleri gerçekleştirdiğini, farklı konularda derneklerle işbirliği içinde olduklarını söyledi. Gürer, Kartal Belediyesi’nin uygulamalarını da anlattı, farklı projeler hakkında bilgi verdi.

 

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal’da Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz döneminde yeşil alanların iki kat artırıldığını ve tankerle sulanan yeşil alanlarda otomatik sulama uygulamasına geçildiğini, ayrıca parkların güneş enerjisi ile sağlanan enerji ile aydınlatılmalarına başlandığını söyledi.

 

Kartal’da 17 bin kişinin olası depremde yıkılması muhtemel evler yerine sağlıklı konuta ermesinin gerçekleştiğini de belirten Gürer; sosyal yardımlar, yıl boyu sağlıklı sünnet, engelliler ve kadınlar için uygulanan projeler, organik pazar, Gönül Çarşısı, evde bakım hizmeti, kültür ve sanat etkinlikleri konusunda kapsamlı açıklamalarda bulundu. Kartal Belediyesi Sosyal Tesisleri ve bilimsel kazı alanı ile tarihi dokunun kurtarılması için yapılan çalışmaları anlattı.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan konularda da bilgi verdi. Sokak aralarında açılan İSKİ, AYEDAŞ vs. kurumların çalışma yerlerinde asfaltlama yapılmasının Büyükşehire ait olduğunu, sokak hayvanlarına barınak yapma görevi, ulaşımın düzenlenmesi, durak yerleri, kasis gibi düzenlemeler ile ana arterlerin bakım onarımının yasa ile büyükşehire bırakıldığını söyledi.

 
Kartal Belediyesi’nin gürültülü inşaatlara Pazar günleri izin vermediğini, trafik olan okul önlerinde zabıta görevlendirildiğini, toplumsal konularda eğitim çalışmalarında bulunduklarını anlattı. İnsan yaşamının sağlıklı olması için uyuşturucu, hijyen, sağlıklı gıda, sosyal medya bağımlılığı gibi konularda düzenledikleri panellerden örnekler verdi. Kartal Belediyesi proje ve etkinliklerinin Kartal Belediyesi internet sitesinde (www.kartal.bel.tr) yer aldığını da sözlerine ekledi ve soruları yanıtladı.

 

 

Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği Kartal Şubesi yönetimi ile birlikte aynı zamanda derneğin üyeleri olan ve geçmişte yöneticilik yapan Kartal Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneği Kartal Şube Başkanı İmam Aydın, Sivas Tokuş Köyü Derneği Başkanı Celal Çevik, Doğan Sokak Deprem Dönüşüm Derneği Başkanı Turan Işık, Karyapsan Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Ülger’de toplantıda yer aldı.

 

Kartal Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneği Kartal Şube Başkanı İmam Aydın, otopark sorunun tüm kentlerin sorunu olduğunu bu sorunun aşılması adına Kartal’da bazı çocuk parklarının bulunduğu alanların altlarının otopark yapılabilmesi için incelemelerde bulunulmasını önerdi. Toplantıya katılanlar bu tür ziyaret ve bilgilendirmelerin önemli olduğunu belirterek teşekkür ettiler.

SİVAS HAFİK EVCİ KÖYÜ DERNEĞİ KOROSU

Kartal Sivas Kültür ve Dayanışma Derneğinin bulunduğu yerde çalışmalarda bulunan Sivas Hafik Evci Köyü Derneği koro çalışanlarını da ziyaret eden Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün kültür ve sanat faaliyetlerine büyük önem verdiğini ve bu bağlamda yaptıkları çalışmalar ile Kartal’da önemli bir bilinç oluştuğunu söyledi. Kartal Belediyesi’nin sinema, tiyatro, müzik, resim, heykel konularında yürüttüğü çalışmalardan da örnekler verdi, soruları yanıtladı. Evci Köyü Dernek Başkanı Sayın Sevgi İlanlı’dan koro çalışmaları ve faaliyetler hakkında bilgi aldı, koro çalışmalarını izledi.

📆 12 Mart 2015 Perşembe 13:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR