MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL TAK KONDU TASARIM YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
KARTAL TAK KONDU TASARIM YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kartal Belediyesi Tasarım Araştırma Katılım (TAK) Kartal’ın, mahalleliler ile tasarımcıları buluşturarak yenilik, empati, tartışma ve çözüm ortamı sunmayı hedefleyen TAK Kondu’ları için açtığı proje yarışması sonuçlandı. Dereceye giren tasarımcılara ödülleri verildi.

 

 

55 TAK Kondu önerisi içinden katılımcıların ve değerlendirme kurulunun oyları ile TAKdir edilen 5 proje ve mahallelerde TAKdim edilmek üzere seçilen projeler TAK Kondu ödül töreninde açıklandı. ödüller Kartal Belediyesi  düzenlenen kokteylde sergilendi.  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları, CHP Kartal İlçe Başkan vekili Hasan Diyaroğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tolga Gökçe, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün ve tasarımcılar geceye katıldı.

 

 

Başkan Altınok Öz tasarımları yakından inceledi

Kartal Belediyesi yeni hizmet binasının  salonunda gerçekleşen törende Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, TAK konduların tasarımlarını yakından inceledi. Tasarımcılardan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ödül töreni öncesi konuşan Şehir Plancısı Faruk Göksu,  Tak Kartal’ın çalışmaları, Tak gezici otobüsü hakkında ve projeler hakkında bilgi verdi.

 

 

Düşünen insanlara TAK KONDULAR aracılığıyla ulaşacağız

TAK Konduların önemine değinen ve düşünen beyinlere mahallere kurulacak olan TAK Kondular aracılığıyla ulaşabileceklerini belirten Başkan Altınok Öz,  “Biz kenti yeniden şekillendireceksek, yerinde dönüşümle, deprem dönüşümüyle ve bunun sadece bizim aklımızla olması mümkün değil. Devreye düşünenler, düşündüklerini haya geçirenler ve tasarımcılar girecek. Düşünebilen herkesi aramızda görmek istiyoruz. Düşünen insanlara TAK kondular aracılığıyla ulaşabiliriz. Mahallelere giderek TAK Konduları kuracağız. Mahallelere konulan TAK kondularda üretilen fikirleri ve düşünceleri belediye yönetimi olarak; bunları nasıl hayata geçirebiliriz diye çalışmalar yapacağız.” dedi.

 

Dünya tek taraflı değildir

Tak Kondulardan bir kent yaratmanın gerektiğine de değinen Başkan Altınok Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her yıl 15-16 Ağustos’ta Hacı Bektaş Veli’de bir etkinlik oluyor. Kartal’ın kardeş belediyelerimizde Tak Kondulardan bir kent yaratamaz mıyız? İnsanların inancını doğru bir şekilde ve doğru bir ortamda yaşamalarını sağlayamaz mıyız? Kaleyi yıkıp 7 yıldızlı otel yapanlara buradan sesleniyorum. Dünya tek taraflı değildir. Bu inancın da Türkiye’de temsilcileri vardır. Yok sayamazsınız. İşte TAK Kartal ona da ışık tutacak bir gelişmedir. Hem Türkiye, hem de dünya çağında bir gelişme olacaktır. Bu nedenle Faruk Göksu’ya teşekkür ediyorum. İşte bu proje Kartal’ın beynini ortaya çıkarmak için kuruldu. Mahalle birimlerimiz, muhtarlarımız,  kadınlarımız ve Kartal halkı bu işin içinde olmalı. Onlarla birlikte bunu başaracağız. Kentsel Dönüşümün kitabını yazan Murat Karayalçın ve Faruk Göksu’dur. Bu dönüşümü bina dönüşümü olarak görmemiz lazım. Biz sosyal demokratlar için olmazsa olmazımız önce insandır. İnsanların bir arada olacağı, sosyal etkileşim alanlarının olacağı ve birbirleriyle fikir alışverişi yapacağı yerler ve alanlar yaratmamız gerek. Kartallı Kazımlar gibi yerler yaratamazsak istediğimiz hedefe ulaşamayız. TAK Kartal buna bir öncüdür. “ diye konuştu.

 

 

“Yaşam atölyeleri  kurulacak”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  yakın zamanda hayata geçirilecek olan  ve 15-18 yaş arasındaki gençleri bir araya getirecek olan ‘Yaşam Atölyeleri’ kurulacağı müjdesini verdi. Başkan Altınok Öz; “15-18 yaş arasındaki çocukların, Kartal’da yatırım yapan ve büyük projeleri olan herkes kendi içersinde bir alan yaratacak. Ve o çocukları Cumartesi ve Pazar günleri eğiteceğiz. Değişen ve dönüşen Kartal’da iş gücü sahibi yapacağız. Duvarcı ustası da olabilir, hizmet sektöründe bilgisayarcı da olabilir. Biz çocuklarımıza Milli Eğitimin dışında eğitim olarak verebileceklerimizin olduğunu düşünüyoruz. Ve bu yaşam atölyelerini hayata geçireceğiz. Çocuklarımızı geleceğe güvenle bakmaları için çalışmalarını belediye ve Kartal halkı olarak hayata geçireceğiz.  Okulumu başarıyla bitirdim, bir iş sahibi olacağım diyen; sadece belediyeyi bir iş kapısı olarak değil, hizmet üreten bir kurum olarak bakan bir nesil yetiştireceğiz. Onların üretimlerini ve beyinlerini öne çıkaran olguları daha ileri götürebilecek ortamı onlara sağlayacağız. Bu çalışmanın güzel olduğunu düşünüyor ve önemsiyorum. TAK Kartal’a katılan ve destek veren tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Tasarımcılara ödülleri verildi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasının ardından Tasarımcılar ve değerlendirme kurulu tarafından seçilen tasarımların sahiplerine ödülleri verildi. İrem Gizem Soylu, Müge Öcal, Türker Naci Şaylan, Gencay Çubuk, İbrahim Arslan, Atakan Koca  ve Mert Sezer’in tasarımları ödüle layık görüldü. Yarışmada seçilen tasarımların sahipleri  ödüllerini Başkan Altınok Öz, kızı Zeynep Öz, Halk TV Genel Yayın Müdürü Hakan Aygün, Faruk Göksu, Harika Menteş, CHP Kartal Kolları Başkanı Refika Öztürk’ün elinden aldı. Başkan Öz tasarım yarışmasına proje ile katılan Kartal Belediyesi Müdürleri Dr. Dilek Kars ve Aydın Sezen’i de ayrıca kutladı.

Etiketler:
📆 24 Aralık 2014 Çarşamba 13:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR