MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL ULUSLARARASI IV. TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU
KARTAL ULUSLARARASI IV. TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU

KARTAL BELEDİYESİ ULUSLARARASI IV. TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kartal Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği heykel sempozyumunda ilk hafta geride kaldı. İtalya, Avustralya, Ekvador, Polonya, Gürcistan, Türkiye, Almanya ve Litvanya olmak üzere 10 eserin yer aldığı sempozyumda heykeltıraşlar yaz sıcağına aldırmadan çalışmalarına devam ediyorlar.

İtalya’dan Adriano Ciarla, Elena Saracino, Avustralya’dan Franco Daga, Ekvador’dan Mario Tapia, Polonya’dan Anna Rasinska, Almanya’dan Nils Hansen, Gürcistan’dan Jhon Gogaberishvili, Valerian Jikia, Litvanya’dan Vytautas Tallat Kelpsa ve Türkiye’den Rahmi Atalay’ın eserleri ile katıldığı ve heykel eğitimi alan öğrencilerin de asistan olarak yer aldığı çalışmalarda ilk hafta geride kaldı, eserler belirginleşmeye başladı. Kültür Müdürlüğü’nden sorumlu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer çalışmaları yerinde izledi. Prof. Rahmi Atalay ve sanatçılar ile görüştü, sanatçıların çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Gürer, heykelin kentlere görsel derinlik ve zenginlik kattığına değindi ve farklı il-ilçelerde de heykel sempozyumları yapıldığına dikkat çekti. Kartal’da sergilenen geçmiş dönem eserlerinin Kartal için önemli bir kazanç olduğuna vurgu yaptı. Sanat ve sanatçının bir kent için önemli olduğunu ve o kentin gelişim ve kentleşmesinde ciddi katkıları bulunduğunu ifade etti.

Yüksek Heykeltıraş Niyazi Dedeoğlu başkanlığında kurulun 400 başvuru içinde 11 eserin yapılacağını anımsattı ve eserleri ortaya çıkaran sanatçıların büyük bir özveri ile çalıştıklarını söyledi. 21 gün sonunda ortaya çıkacak eserlerin de Kartal’da sergileneceğine değinen Gürer, halkın çalışmaları izlemek için sahil yolunda Eczacıbaşı’na ait alana gelebileceklerini ifade etti. “İnsan becerisi ve üretkenliğin güzel bir örneği ile mermer bloklar heykele dönüşüyor.” dedi. Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün sempozyumun açılışında yaptığı konuşmaya da değindi. Başkan Altınok Öz’ün sanatçıların hayal dünyasına atıfta bulunarak, “Sanatçılar da, doğa da insan da yaradılış felsefesinde var olan şeyleri keşfeden; onu da taşa veya çamura veya tahtaya resmedebilen kişilerdir. İnsan doğuyor, ailesi, yaşadığı ortam, okulu ne veriyorsa yaşamda öyle şekilleniyor. Madenden çıkan bir taş o hayal dünyası ne kadar olduğu bilemediğimiz sanatçının elinde bir eser haline geliyor.” demişti. Kartal’da o süreç başladı ve ilk hafta sonunda açığa çıkan çalışma ve 21 gün sonra oluşacak yeni eserlerin şekillenişi de başladı.

📆 31 Temmuz 2015 Cuma 12:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR