MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika » KARTAL YÜKSEL – İLHAN ALANYALI FEN LİSESİNDE “ÇEVRE EĞİTİMİ”
KARTAL YÜKSEL – İLHAN ALANYALI FEN LİSESİNDE “ÇEVRE EĞİTİMİ”

Kartal Yüksel –İlhan Alanyalı Fen Lisesinde Kartal Belediyesi “Çevre Eğitimi” etkinliğini gerçekleştirdi. Kartal Belediyesi Çevre’den sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Çevre Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars öğrencilere hitap etti.

 

 

Okul Müdür Yardımcısı Ali Nalbant, Çevre Kulübü Öğretmeni Güner Gürkan, Ali Bağcı ile Okul temsilcisi Celal Tahir Kütahya ve okul öğrenciler “ Çevre eğitimi” ile ilgili toplantıya katıldılar. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün Kartal’da sosyal belediyecilik yaparak daha iyi çevre, daha iyi doğa ve güzel bir geleceği inşa etmek için çalıştığını ifade etti. Gençlerin geleceklerinin daha iyi olması için bilgi ile kültür sanat ile donanması gereğinin önemine değinen Gürer kırmızı solucan projesi ile ödül aldıklarını ifade ederek hem geri dönüşüm, hem açığa çıkan ürünle daha çok verim sağlayan bu proje gibi önemli dönüşüm projelerini sizde üretin, destekleyelim “dedi. Kartal Belediyesinin yeşil alanları, parkları, oyun alanlarını artırdığına vurgu yapan Gürer, Kartal’da kadınlar, çocuklar, gençler için yapılan projelerin geleceğin daha güzel olması adına düşünülerek hazırlandığını ve uygulandığını ifade etti.

 


kartal-yuksel-alanyali-okulu-1

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz okullara ibadet yerlerine önemli destek sağladığını belirtti. Kartal Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürü Dr Dilek Kars ise sunumunda Kartal Belediyesi olarak yapılan çalışmaları anlattı. Lastik, pil, yağ, atık kağıt gibi ürünleri topladıklarını ve Çevre müdürlüğü olarak geri dönüşümü özendirici projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Atık toplayarak ormanları koruduklarını, suların kirlenmesini önlemeye çalıştıklarını ve çevre ile eğitimler vererek toplumsal bilinçlenme için uğraş verdiklerini ifade etti. Geri dönüşümün geleceğin daha iyi olması adına çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Farklı projeler uyguladıklarını ve son dönemde iki ayrı önemli projelere ödüller verilmesinin çalışma ve çabaları için teşvik edici  bir destek olduğunu söyledi. Öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Fen Lisesi hayırsever iş adamı İlhan ALANYALI ve eşi Yüksel ALANYALI tarafından yaptırıldı. Okul 02.08.2004 tarihinde açıldı. Okul Temmuz 2014’e kadar Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmet verdi ve bu tarihten itibaren Fen Lisesine dönüştü. Derslik sayı 22 olan, bilgisayar, biyoloji-kimya ve fizik laboratuarları, kütüphane, fuaye alanı ve 350 kişilik konferans salonu bulunan okul  bütün sınıflarda ve laboratuarlarda etkileşimli (akıllı) tahta bulunmaktadır. Bahçede öğrencilerin spor yapabileceği basketbol ve voleybol sahası bulunmakta. Kantininde de 2 adet masa tenisi masası mevcuttur.

 

Galeri
📆 13 Mayıs 2015 Çarşamba 15:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR