MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA 15 BİN AĞAÇ BUDANIYOR
KARTAL’DA 15 BİN AĞAÇ BUDANIYOR

 

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kartal’ın 20 mahallesinde bulunan toplam 15 bin ağacın budanmasını öngören projeyi başlattı. Ağaçlarda ilkbaharın etkilerinin uyanmaya başladığı 15 Mart’tan önce bitirilmesi hedeflenen proje kapsamında, ilk etapta Kartal’ın 7 mahallesinde 1600’den fazla ağacın budanması tamamlandı.

 

Kartal’da yeşil alanların korunması ve arttırılması konusunda çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, Kartal’daki 15 bin ağacın budanması için çalışma başlattı. Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ağaç budama çalışmaları 7 mahallede devam ediyor. Yunus, Yalı, Topselvi, Soğanlık Yeni, Soğanlık Orta, Cumhuriyet ve Hürriyet Mahallesi ile Yakacık’ın bir bölümünde devam eden budama çalışmasında şu ana kadar 1600’den fazla ağaç budandı. Küçük ağaçlar için 5 metrelik özel aparatlarla yerden budama yapan ekiplerin yanı sıra 10-20 metre yüksekliğindeki büyük ağaçların budamasını yapan ekiplerin yer aldığı çalışmalardan kent trafiğinin olumsuz etkilenmemesi için de önlem alınıyor. Ana caddelerin, önce bir tarafındaki ağaçları budayan ekipler, ortaya çıkan budanmış dalları temizleyerek trafiğin de kesilmemesini sağlıyor. Cadde ve sokaklarda bulunan ağaçların yanı sıra mahallelerde bulunan parkların içindeki tüm ağaçlar da budama ekipleri tarafından ağaçların türüne ve yapısına göre uygun şekilde budanıyor. Ağaçların uyanarak sürgün verdiği 15 Mart tarihine kadar bitirilmesi hedeflenen proje kapsamında, ekipler diğer mahallerde de budama çalışmalarını sürdürerek toplam 15 bin ağacın, daha sağlıklı ve güçlü hale gelmesine yardımcı olacak.

 

Kuş yuvalarına özel budama hizmeti

 

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ağaç budama çalışması sırasında görevliler, ağaçların üzerlerinde bulunan kuş yuvalarını korumak için büyük özen gösteriyor. Kuş yuvalarının zarar görmemesi için çok dikkatli çalışan ekipler, yuvaların bozulmaması için özel budama yapıyor. Özellikle yüksek çınar ağaçlarının tepelerinde bulunan yuvaları destekleyen dallar özel şekilde budanarak kuşların yaşam hakkı korunuyor. Belirlenen program dahilinde Kartal’ın diğer mahallerinde de devam edecek budama çalışmasında ortaya çıkan budama artıkları da yine aynı ekipler tarafından toplanarak, parklarda kullanılan gübre yapımında değerlendiriliyor.

 

7 Ek

 

 

Yanıtlamak veya Yönlendirmek için burayı tıklayın
📆 05 Şubat 2018 Pazartesi 14:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR