MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA ARALIK AYI MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KARTAL’DA ARALIK AYI MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, göreve geldiği 2009 yılından beri her ay düzenlediği muhtarlar toplantılarının Aralık 2017 oturumu, Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda gerçekleştirildi.

 

Yılın son muhtarlar toplantısına, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Mustafa Fehmi Okay, Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Banu Kocadağ ve Kartallı muhtarlar katıldı.

 

Mahalledeki sorunlar muhtarlar tarafından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve Başkan Yardımcılarına iletildi. Sorunların ele alınıp çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantının sonuç bölümünde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Altınok Öz, “Belediye hizmet sektörü. Hizmet sektörü demek, hizmetin devamlılığı demektir. Belediye bir üretim sektörü değildir. Hizmet, yerel yönetimlerde 24 saat sürer. Bu yıl Park Bahçeler Müdürlüğümüzün görevinde bir değişiklik oldu. İki gruba ayırdık. Bir grup parkları tamir ederken, diğer grup park yapımı ile ilgilenecek. Buna ağaç budama dahil. -İnşaat malzemesi sokakta- denildi. 9 yıldır Belediye Başkanıyım, ilk günden söyledim. Hiçbir inşaat firması kamuya ait sokak ve kaldırımı kullanma hakkına sahip değildir. Dünyanın ilk gökdeleni olan Empire State Building, 88 kat 200 metredir ve 1937 yılında başlamış, 1938 yılında bitmiştir. Yapımı 13 ay sürmüş. Bir sürü inşaat firması var ama biz hala iş akışını, iş disiplinini sağlamış bir millet değiliz. Ancak disiplinli olan bir yönetimde kendimize çeki düzen verebiliyoruz. Türk Milleti olarak Almanya’ya gidiyoruz. Oranın kurallarına uyuyoruz. Ama Kapıkule’den girdikten sonra kendi aslımıza dönüyoruz. Kanun gereği makine mühendisleri ile anlaşmak zorundayız, asansör bakım ve onarımı için. Asansörlerde yeşil kâğıt asılı olması lazım. Asansörde kırmızı kağıt asılı ise binmememiz lazım. O asansörde kaza olma riski vardır. Bunun için de bir bakım ücreti alınıyor. Bununla belediyenin bir ilgisi yok. Bu, iki yılda bir Bakanlığın istediği bir yaptırım. Kartal’da Köy Hizmetleri’nin orada protokol yaptık. Türkiye’de ilk defa asansör teknisyeni yetiştirilecek Teknik Meslek Lisesi açılacak. Kış geliyor. Kışa hazırlığımızı yaptık. Kendi tuzumuzu aldık. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarını unutmadık. Gölet’in oradaki tuz istasyonundan bütün İstanbul’a tuz dağıtılırken, Kartal’a verilmediğini unutmadık. Adliye’nin yanındaki yerle gölet arasında kalan bölüm, Sultanbeyli’deki dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verildi. Göletin yanında Büyük Şehir Zabıta’nın bulunduğu yer ve Nuh Çimento’nun bulunduğu yer dahil olmak üzere stat yapmak için Kartal Belediyesi olarak aldık. Yazıları geldi. Planlaması yapılacak” dedi.

6 Ek

📆 04 Aralık 2017 Pazartesi 21:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR