MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da büyük bir aile olmanın ruhunu ve huzurunu yaşıyoruz
Kartal’da büyük bir aile olmanın ruhunu ve huzurunu yaşıyoruz

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak, bayramların birlik ve beraberliği yaşatan birleştirici bir gücü olduğunu söyledi.

 

 

Kartal halkı olarak büyük bir aile olduklarına vurgu yapan Başkan Altınok Öz, “Sokak iftarları ve Kartal genelinde 13 ayrı noktaya kurulan iftar sofraları ile Ramazan ayının birleştirici gücünü vatandaşlarla birlikte yaşadık ve yaşattık. Kartal halkı olarak biz büyük bir aileyiz. Büyük bir aile olmanın ruhunu ve huzurunu Ramazan sofralarında yaşadık” dedi.

 

Ulusal bayramların yanı sıra inancın sembolü olan dini bayramların da önemine vurgu yapan Başkan Altınok Öz, “Kuruluş ve kurtuluşumuzun simgesi olan ulusal bayramlar, inancımızın sembolü de dini bayramlardır. Dini bayramları da yaşatmak bizim görevimiz. Bayramlarımız dostluk, kardeşlik, dayanışma, hakça paylaşma, adalet ve barışa vesile olsun. Tüm halkımızın bayramını içtenlikle kutluyor, esenlikler diliyorum. ” dedi.

 

Kartal’ın hızla dönüşen ve değişen bir süreç içinde olduğunu belirten Başkan Altınok Öz, sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı çalışmalarını sürdürdüklerini de belirtti. Vatandaşların can güvenliği içinde sağlıklı binalarda yaşamalarını sürdürmeleri için dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyleyen Başkan Altınok Öz, bugüne kadar 19 bin 807 kişinin deprem dönüşüm projesiyle hayatlarını kurtardıklarını da ifade etti.


unnamed (5)

Kartal’ın dönüşümünü halkla birlikte yapıyoruz

 

Kartal değişiyor ve dönüşüyor diyen Başkan Altınok Öz, “Kartal’da 2009 yılında seçim bildirgeme koyduğum “yerinde dönüşüm, deprem dönüşüm ve kentsel dönüşüm”olarak 3 tip terminolojik terimle ifade edilen dönüşüm süreci, 2012 yılında yasalaşan 6306 Sayılı Kanunla birlikte hız kazanmıştır. 500 bine yakın nüfusa sahip olan Kartal sınırları içerisinde yaklaşık verilerle toplam 34.300 adet bina (bağımsız yapı) bulunmakta.

 

 

Bu yapılarda bulunan bağımsız bölüm sayısı toplam 156.000’in üzerindedir. Bu bina sayısına 4.000 adet ticaret fonksiyonlu yapı ve 300 adet kamu binası da dahildir. Söz konusu 34.300 adet binanın yaklaşık 20.000 adedi 2001 yılında yasalaşan Yapı Denetim Kanunundan önce yapıldığı için riskli olduğu varsayılırsa Kartal’da dönüşümün söz konusu 20.000 adet bina üzerinde yoğunlaşması gerektiği gerçeği ortaya çıkmıştır. Ama unutulmamalıdır ki, dönüşüm yaşanırken projeler halkla bütünleşmeli, halkı içine katmalı. Kartal’ın dönüşümünü halkla birlikte yapıyoruz. Kartal binaların dönüşümünün ötesinde Anadolu yakasının kültür-sanat merkezi olma yolundadır.” diye konuştu.

 

Geleceğimizin aydınlık gençleri için çalışmaya devam

Kartal Belediye Başkanlığı futbol turnuvasının da gençlerin spor yönelmeleri adına yapılan bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Başkan Altınok Öz,  “Spora emek veren her gencimizin, her çocuğumuzun yanındayız ve destekliyoruz. Çocuklarımızın gençlerimizin daha verimli olmaları, yarınların daha aydınlık olmaları adına satranç turnuvaları, yelken yarışları, futbol turnuvaları düzenliyoruz. Spor yapan genç ve dinamik bir nesil hem kendine hem de ülkesine yararlı olur. Spora yönelik yapmış olduğumuz tüm turnuvaları uluslararası boyuta taşıdık. Böylelikle hem sporcularımız başarılarını uluslararası arenaya taşımış oldu, hem de Kartal’ın adı Türkiye dışına çıkarak yabancı ülkeler tarafından da bilinirlik seviyesine ulaştı. Sporla buluşan gençlikten zarar gelmez. Onun için geleceğimizin aydınlık gençleri adına yeşil alanlar, spor tesisleri ve yeni alanlar açmak için tüm imkanlarımızı da kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bu yılda Kartal Festivali düzenlediklerini de ifade etti ve “Halkımızın kültür ve sanat etkinlikleri ile buluşması adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Festivalden sonra Heykel Sempozyumumuzu da yapacağız. Her yaptığımız kültür ve sanat etkinliği Kartal ilçesinin kültür ve sanat ile anılmasına vesile oluyor. Yurt içi ve yurt dışında tanınan Kartal Anadolu yakasının yükselen değeri olmaya devam ediyor. Sosyal belediyeciliğin gereği önce insan yaklaşımı ile hem halkımıza sosyal projeler üretmeye devam edeceğiz hem de Kartal’da yapısal ve sosyal anlamda dönüşümde öncü olmayı sürdüreceğiz. Kartal Belediyesi farklı belediyeler içinde örnek model alınan önemli projeleri uyguladı. Sağlık alanında sağlıklı sünnet politikası, kreşler, evde bakım uygulaması, bilimsel arkeolojik kazı, kadınlarımız gençlerimiz, engellilerimiz, çevre, kültür ve sanat adına yaptığımız çalışmalar ödüller alan, değer bulan örnek çalışmalar oldu.” dedi.

Galeri
📆 16 Temmuz 2015 Perşembe 16:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR