MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA ÇEVREYE KADIN ELİ DOKUNUŞU
KARTAL’DA ÇEVREYE KADIN ELİ DOKUNUŞU

Kartal Belediyesi, çevre bilinci ve duyarlılığı ile yaptığı etkinlikler ve bilgilendirme çalışmalarını ilçede sürdürüyor. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte Uğur Mumcu Mahallesi ormanlık alanda düzenlediği çevre temizliği etkinliği ile çevreye gösterdiği duyarlılığın altını bir kez daha çizdi.

 
Kartal Uğur Mumcu Mahallesi ormanlık alanında Uğur Mumcu Mahallesi’nin sakinleri kadınlar ve çocuklar ambalaj atıklarının geri kazanımına dikkat çekmek ve temiz çevre, sağlıklı yaşam sloganıyla mahallelerini el birliği ile temizlediler. Atıkların toplanması ile geri dönüşüme katkı sağlayan kadınlara Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri destek verdi. Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan önlükleri giyerek temizlik yapan mahalle halkına bir destekte Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker’den geldi. Temizlik sonrası Kartal Belediyesi ekipleri tarafından ambalaj atıkları alınarak geri dönüşüm alanlarına sevk edildi.

 
Çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak, ambalaj atıkları ile ilgili vatandaşları bilinçlendirmek, ‘üret, kullan, at’ tüketim anlayışından vazgeçip, ‘üret, kullan, geri kazan ve yeniden üret’ anlayışının benimsenmesini, ambalaj atıklarının geri kazanımını sağlamak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen temizlik sonrası mahalle sakinleri mahalle halkını piknik yapmaya davet etti.

 
1 ton kağıdın geri dönüşümü 17 ağacın kesilmesini önlüyor

Piyasaya sürülen ambalajların atık haline geldikten sonra, türlerine göre ayrılıp geri dönüşüm sanayine sevk edilmesi sonucu, geri dönüştürülmüş malzemeler çeşitli ürünlerin üretim aşamasında ikincil hammadde olarak kullanılmaktadır. Böylece doğal kaynaklarımız daha az kullanılarak, doğaya katkı sağlanmış olmaktadır. Örneğin; 1 ton kâğıdın geri dönüşüme katılması sonucu 17 ağacın kesilmesi önlenmektedir. Plastik ambalaj atıklarının geri kazanılması sonucu ise petrolden tasarruf sağlanabilmektedir. Dönüşen her ton cam için, 100 litre petrol tasarrufu sağlanır.

 

📆 19 Ağustos 2014 Salı 13:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR