MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’DA İSTASYON ESNAFINDAN EYLEM
KARTAL’DA İSTASYON ESNAFINDAN EYLEM

Kartal İstasyon caddesi esnafından toz bulutlarına karşı eylem.

 
Tren yoluna paralel iş yeri bulunan esnaf, yolun sulanmamasından yakınarak, hafriyat taşıyan araçların geçişi sırasında toz bulutlarının oluştuğunu belirtti.
Tren yoluna inen esnaf yolu kapatıp harfiyat taşıyan kamyonların gecçmesine izin vermediler.

 

kartal-istasyon-eylem-2

Kartal’da Marmaray Projesi kapsamında tren yolundan hafriyat araçlarının geçişi sırasında meydana gelen toz bulutları İstasyon Caddesi üzerinde bulunan cadde sakinlerini ve esnafı canından bezdirdi.

 

kartal-istasyon-eylem-4
”Sulama yapılsa böyle olmaz”….

Marmaray Projesinin Yüksek Hızlı Tren ayağı kapsamında Haziran 2013’te yenileme çalışmaları başlatılan tren yolu düzenlemesi İstasyon Caddesi esnafını bıktırdı. Eski rayların sökülmesinin ardından alt yapı yenileme çalışmaları devam eden tren yolunda malzeme taşıyan kamyonların çıkardığı tozlar esnafı çileden çıkardı. Tren yolunda oluşan toz bulutlarından dolayı rahatsız olduklarını ifade eden çevre esnafı, işlerinin buna bağlı olarak etkilendiğini belirtti.

kartal-istasyon-eylem-3

” Acil çözüm bulunsun”

Cadde üzerinde bulunan birçok işyerinin zarar gördüğünü söyleyen esnaflar, “İşyerlerimiz toz toprak içinde kalıyor, bu durum müşterilerimizi de rahatsız ediyor. Bu yıl bitmesi beklenen inşaat 2015 yılına kadar uzadı. Yaz aylarındayız, en ufak bir rüzgârda toz bulutları oluşuyor, bir de buna araçlar eklenince daha da kötü oluyor. Çalışmaların sağlıklı sürmesi için araçların geçiş güzergâhının düzenli olarak sulanmasını istiyoruz” dediler.

 

 

Sabah saatlerinde tren yoluna inerek kamyonların geçişine izin vermeyen cadde esnafı, yetkililerle görüşerek, yolun düzenli olarak sulanması konusunda söz aldılar. Firma yetkilileri sulama araçlarının bozuk olmasından dolayı, vatandaşlara yaşattıkları mağduriyet nedeniyle özür diledi. Yetkililerin sulama yapılmadan araçların geçmeyeceğine dair söz vermelerinin ardından cadde esnafı eylemini sonlandırdı.

Galeri
📆 23 Ağustos 2014 Cumartesi 14:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR