MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da kırmızı solucan gübresi üretimi artıyor
Kartal’da kırmızı solucan gübresi üretimi artıyor

Kartal Belediyesi, 2 yıldır yürüttüğü ‘Kırmızı solucandan gübre üretimi’ çalışmalarını mahalleler ve okulların yanı sıra sitelerde de uygulamaya devam ediyor.

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Uprise Elite Toplu Yapılar Site Müdürü Kenan Sekme’nin talebiyle sitede kırmızı solucan gübresi uygulaması başlattı. Siteye Kırmızı Solucan Vermikompostu yerleştiren Kartal Belediyesi Çevre Müdürlüğü, uygulamanın takibini de gerçekleştiriyor. Site sakinlerinin de oldukça memnun olduğu uygulama sayesinde siteden çıkan organik atıklar, kırmızı solucanların beslenmesi için kullanılarak erkencilik, gerçek aroma, dayanıklılık, direnç, kök gelişimi, toprakta sağlık ve direnç sağlayan özellikleri nedeniyle “ Yeniçağ gübresi” olarak adlandırılan gübre elde ediliyor.

 

Kırmızı Californiya Solucanı ve Solucan Gübresi

Solucanlar, dünyanın var oluş sürecinin başından beri hayatta kalabilen nadir hayvanlardan biridir. Bunca zamandır hayatta kalabilmelerini, bağışıklık sistemlerinin gücüne borçludurlar. Bağışıklık sistemlerinin gücü de, solucanların üzerinde ve sindirim sistemlerinde mevcut olan ve onları koruyan vücut sıvıları (sölom sıvısı) sayesinde oluşur. Solucanların sindirim sisteminde, çok sayıdaki mikroorganizma taşıyan, azot fikse eden bakteriler ve antibiyotik etkisi yaratacak doğal büyüme hormonları ve enzimler bulunur.

Solucanlar, hareket kolaylığı sağlamak ve toprakta bulunan milyonlarca zararlı bakteriden korunmak için yani hastalanmamak için sölom sıvısı salgılarlar. Solucan gübresi tüm bitkilerde kullanılabilir. Kalitede ve ürün miktarında artış ve erkencilik sağlar.  Kaliteli, bol ve dirençli bir ürün almak için önce kökün sağlıklı olması gerekir. Ekosolfarm Solucan Gübresi, bitkinin kök gelişimini arttırır, güçlendirir ve hastalıklara karşı direnç sağlar. Toprağın su tutma kapasitesini arttırır, toprakta uzun süre kalır ve beslemeye devam eder. Bıraktıklarından, bitki daha uzun süre beslenir. Bu da çiftçi, daha az gübre kullanmaya ihtiyaç duyacak demektir.

📆 10 Şubat 2015 Salı 11:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR