MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da Özgecan için yürüdüler
Kartal’da Özgecan için yürüdüler

CHP Kartal İlçe örgütü hunharca öldürülen Özgecan için duyarsız kalmadı ve İlçe Başkan’ı Erdal Kıskanç’ında katıldığı bir protesto yürüyüşü yaptılar.

 
İlçe Gençlik kolları ve Kadın kolları düzenledikleri bir yürüyüşle bu olayı protesto ettiler.


10892444_10205928439068714_822105283_o

20 yaşında bir üniversite öğrencisi olan ve evine gitmek için bindiği dolmuşta kaçırılıp öldürülen Özgecan için Kartal Ankara caddesinde yürüyen CHP Kartal İlçe Gençlik kolları ve Kadın kolları Kartal meydanında bulunan Atatürk heykelinin önünde bir basın açıklaması yaptılar.

Temsili olarak kefen giymiş olan gençler oldukça dikkat çekti. Kartal sakinleri çeşitli sloganlar atan gruba alkışlarla desteklerini gösterdiler.

 

Atatürk anıtı önünde kısa bir konuşma yapan Kartal CHP İlçe Kadın kolları Başkanı Refika Öztürk “Özgecan’ın şahsında ben kendi kızımı gördüm” derken üzüntüsünün büyüklüğünü belirtti. Öztürk şunları söyledi : ” Değerli arkadaşlarım ben bir anayım. Benim de bir kızım var. Akşam geç saatlerde evine o da toplu taşıma araçları ile dönüyor. Bugün yüreğim çok kötü, canım çok sıkkın çünkü Özgecan’ın şahsında kendi kızımı gördüm. Ben bugün kötüyüm. Allah kahretsin diyorum. O anlayışı ‘kadın-erkek eşit değildir’ diyen anlayışı, fıtratında vardır diyen anlayışı lanetliyorum. Kahrolsun diyorum.” dedi.

özgecan-2

Daha sonra Gençlik kollarının basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması şöyle : ” 11 Mart 2015 tarihinde Üniversiteli genç arkadaşımız Özgecan Aslan tecavüze uğrayıp, hunharca katledilmiştir. Bizler bu olaylara dur demek için toplanıp eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Onun suçu kadın olmak ve toplu taşıma aracına binmekti. Fakat o bir baba ve oğlu ile arkadaşı tarafından tecavüze uğrayıp, bıçaklanıp, cansız bedeni yakılarak bir nehire atıldı. Kan donduran bir vahşet ile hayattan koparılan 20 yaşında gencecik bir insandı. Tek suçu kadın olmaktı. Ona kıyanların en ağır cezaları almaları için mücadele edeceğiz. Bugün hiçbirimizin can ve mal güvenliği yok buna hep beraber mücadele ederek dur diyeceğiz.”

Daha sonra bir konuşma yapan Kartal CHP Gençlik kolları Başkanı Cem Armutlu ise şunları söyledi : ” Bizler birer birey olarak kız arkadaşlarımızla aynı sıralarda büyüdük. Aynı parklarda yemekler yedik. Beraber oynadık. Her zaman eşit olduğumuza inandık. Hep beraber gördük ki kadın-erkek eşit değildir diyen, bizi daha fazla ayrıştıran bu zihniyet iflas etmiştir.” dedi.

özgecan-3

Grup daha sonra Atatürk anıtı önünde mumlar yakarak Özgecan Aslan anısına karanfiller bıraktılar.

 

Kartal’ın sevilen Kadın Doğum uzmanı ve CHP İstanbul 1. bölge Milletvekili aday adayı Jin.Op.Dr. Birsen Tursun Demirel’in de CHP Kartal İlçe örtüne verdiği yakın destek de gözlerden kaçmadı

Galeri
Etiketler:
📆 15 Şubat 2015 Pazar 17:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR