MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTAL’DA SON KARMA SERGİ HÜRRİYET MAHALLESİ’NDE AÇILDI
KARTAL’DA SON KARMA SERGİ HÜRRİYET MAHALLESİ’NDE AÇILDI

Kartal Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile  bir yıl boyunca sürdürülen kursların sonuncusu Hürriyet Mahallesi Kartal Belediyesi Kültür Merkezi’nde açıldı.

 

 

Kartal Belediyesine ait Atalar, Topselvi, Yakacık, Uğur Mumcu birimlerinden sonra Hürriyet YKYM’de açılan karma sergide kursiyerlerin becerileri sergilendi.   Sergi nedeni ile  Hürriyet YKYM salonunda düzenlenen toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Halk Eğitim Merkez Müdürü Resul Özdemir, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri  Müdürü Sedat  Ertekin, Halk Eğitim Müdür yardımcıları, öğretmenler kursiyerler katıldı.

 

 

Toplantıda konuşan Halk Eğitim Müdürü Resul Özdemir  güzel bir çalışma dönemi yaşandığını ve uyumlu geçen bir yıl ile kursların sona erdiğini belirtip emeği geçenlere teşekkür etti. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de Kartal Belediyesi olarak açılan kursların önemine inandıklarını ifade ederek şöyle dedi: – “Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz göreve başladığı günden beri kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz için yapılan projeleri öne aldı.

 

 

Kent yapısal dönüşürken yaşayanların da daha sosyal bir yaşama ermeleri için çalışmalarımız sürüyor. Yeşil alanlar artıyor, oyun alanları parklar çoğalıyor, bir olan kreşimiz on bire çıktı. Kadınlarımız için yaptıklarımız var. Kadın ürünleri pazarımız faal, psikolojik danışmanlık veriyoruz. Kadın konuk evimiz var. Geçtiğimiz günlerde burada kadın girişimcilik ile ilgili bir çalışma gerçekleşti. Müteşebbis kadınlarımıza nasıl iş alanlarında çalışılır bununla ilgili kadın kooperatifimiz ile bir çalışma yapıldı. Kadın girişimciler de belgelerini aldı. Bugün burada bir yıl boyunca öğrenme isteği ile kursa gelen kadınlarımızın da beceri ve hünerlerini sergiledikleri sergimizi gezeceğiz.

 

Toplum olarak dışarıdan ithal ürün yerine dikişi, nakışı, giysisi ile kendi ellerimizle kendi ürünlerini üretmemizin ayrı bir güzelliği var. Ülkemizin bu bağlamda yetenekli insanları olduğunu biliyoruz. Öğrenen ve öğrendiğini başarı ile uygulayan çok örnek gördüm. Sizler de öğretmenlerinizin gösterdiklerini dikkatle izleyip başarılı bir çalışma dönemi geçirdiniz. Sizi ve emeği geçenleri öğretmenlerimizi ve belediye görevlilerimizi kutluyorum.” dedi. Bağlama, gitar, ingilizce, okuma yazma kurs mezunlarının sergilediği gösterilerden sonra sergi açılışı Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer , Halk Eğitim Müdürü Resul Özdemir ve Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nden  Özgür Uğur tarafından  açıldı. Öğretmenler  yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

📆 13 Haziran 2015 Cumartesi 12:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR