MENÜ ☰
ARTDUŞ
Aralık 2025
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ”KARTALDA SREBRENİCA KATLİAMI ANILDI”
”KARTALDA SREBRENİCA KATLİAMI ANILDI”

Kartal Belediyesi, 11 Temmuz 1995’de Yugoslavya iç savaşı sırasında Sırp ordusunun Srebrenica’yı işgal ederek genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek demeden 8 binin üzerinde canı katledişinin 22. yılı için bir anma program düzenlendi.

 

 

Kartal Belediyesi ile Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı ve Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin birlikte hazırladığı program,  Kartal Meydanı’nda yer alan Srebrenica Boşnak Soykırımı Anıtında Gerçekleşti..Anma programı  çelenk konulması ve basın bildirisi okunmasıyla başladı.Soykırımda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Anma Etkinliğinde Basın  bildirisi okundu  bildiride 1995 yılında İç savaş sırasında Sırp ordusunun Srebrenica’yı işgal ederek binlerce insanı çoluk çocuk demeden katlettiklerini böylesi vahşice işlenen katliamların birdaha tekrarlanmamasını dilediler. Anma etkinliğinde katkı ve destek sunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınoköze’de teşekkür ettiler..

Anma Etkinliğine Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel CHP Millet vekili Bosna Sancak Kültür Vakfı Başkanı ,Bosna Sancak Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Üyeleri Çok Sayıda Kartal Halkı katıldı.

HABER :FOTO NURAY YILMAZ

Galeri
📆 11 Temmuz 2017 Salı 13:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL
29 Ekim

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR