MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’da Uğur Mumcu Heykeli
Kartal’da Uğur Mumcu Heykeli

RAUF RAİF DENKTAŞ HEYKELİNİN ARDINDAN UĞUR MUMCU’NUN ANISINA YAPILAN HEYKEL’DE KARTAL’DA YERİNİ ALACAK

 
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi tarafından geçen sene yaptırılan ve devlet töreni ile Kıbrıs Uluslararası Ercan Hava Limanı kavşağında yerleştirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın heykelinin bir benzerinin de Kartal’da düzenlenen törenle açılacağını ve gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun anısına yaptırılan heykelin de Kartal Uğur Mumcu Meydanı’nın yapılması ile mahallede yerini alacağını açıkladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyetinin ve Denktaş ailesinin de katılacağı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın heykelinin açılışı 22 temmuz 2015 tarihinde saat 11.00 de Uğur Mumcu Mahallesi’nde gerçekleşecek.

 
Heykeltıraş Niyazi Dedeoğlu tarafından tasarlanarak yapılan ve yapımı 3 ay 10 gün süren Rauf Raif Denktaş’ın heykeli, 6 milimetre kalınlığında bronzdan inşa edildi. Ağırlığı 780 kilo olan, 3 metre 25 santimetre yüksekliğindeki heykel, üzerine yerleştirileceği kaide ile birlikte yaklaşık 7 metre boyunda olacak. Heykelin kaidesinin etrafındaki parçalar Rauf Raif Denktaş’ın mücadelesini ve Cumhurbaşkanlığına yükselişini anlatıyor. Heykelin yönü de Kıbrıs’a bakıyor.

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Rauf Raif Denktaş heykelinin ardından Uğur Mumcu Meydan projesinin tamamlanması ile gazeteci-yazar Uğur Mumcu anısına yaptırılan heykelin de Kartal’da Uğur Mumcu Mahallesi’nde yerini alacağını belirtti. Değerlerin yaşatılmasının önemine vurgu yapan Başkan Altınok Öz, usta gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun adının yaşatılacağı anıt için maket çalışmasının gerçekleştiği ve ihale süreci ile meydanın yapılmasının ardından anıtın Uğur Mumcu Mahallesi’nde yerini alacağını söyledi.

📆 22 Temmuz 2015 Çarşamba 09:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR