MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTAL’DA VATANDAŞLAR İFTAR SOFRALARINDA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
KARTAL’DA VATANDAŞLAR İFTAR SOFRALARINDA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Kartal Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği Ramazan etkinlikleri ve kurduğu iftar sofralarıyla Kartal halkının huzurlu ve keyifli bir Ramazan geçirmesini sağlıyor.

Kartal Belediyesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu Ramazan’da da sabit iftar çadırlarının yanı sıra mahallelere taşınan iftar sofralarında, komşuyu komşuyla bir araya getiriyor, birlik ve beraberlik duygusuyla bereketli Ramazan sofralarında halkla buluşuyor. Kartal Belediyesi tarafından ilçede 11 noktada kurulan iftar sofralarında günlük ve steril ortamda hazırlanan yemekler Kartallılara sunuluyor. Kartal Koşuyolu Hastanesi bahçesinde bulunan çadırda ise iftarın dışında sahur yemeği de veriliyor.

 

Kartal’da Ramazan Eğlenceleri ile Akşamlar Keyifli Geçiyor

 

Kartallılar, iftarın ardından Kartal Belediyesi’nin mahallelerde düzenlediği geleneksel Ramazan eğlencelerine de yoğun katılım gösteriyor. İftar sofrasında orucunu açan 7’den 70’e Kartallılar, ücretsiz izleyebilecekleri açık hava sineması, meddah, orta oyunu, Hacivat – Karagöz gölge oyunu, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Tasavvuf Müziği konserlerinin yanı sıra ilahiler ve semazen gösterileriyle Ramazan akşamlarında keyifli zaman geçiriyor.

 

Ramazan etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, iftar ve teravih sonrası eski Ramazan günlerini ve gecelerini yeniden yaşıyor. Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Kartal Belediyesi Ramazan Tırı, Uğur Mumcu Meydanı’nda kuruldu. Etkinlikte Türk Tasavvuf Müziği konseri, Semazen gösterisi ve Hacivat – Karagöz gölge oyunu ile ‘Çifte Cazular’ sahnelendi. Yoğun katılımın sağlandığı etkinlikte huşu içinde dinlenen konser ve izlenen semazen gösterisinin ardından sahnelenen gölge oyununda kahkahalar eksik olmadı. Etkinlik sonunda vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirerek “Ramazan gecelerinde iftardan sonra huzurlu bir ortamda böyle güzel etkinlikleri ayağımıza getiren Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Ramazan’ı değerlendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de “ Bu Ramazan’ı da kardeşlik, dostluk, birlik ve beraberlik duygularıyla halkımızla birlikte yaşıyoruz. Düzenlediğimiz geleneksel Ramazan etkinlikleriyle halkımızın, özellikle çocuklarımızın, geçmiş Ramazanların güzelliğini yaşamasını ve bu duyguları gelecek nesillere aktarmasını amaçlıyoruz. Halkımız, etkinliklerimizi Belediyemizin resmi internet sitesinden takip edebilir” dedi.

 

📆 31 Mayıs 2018 Perşembe 22:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR