MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » “Kartal’ın geleceğini halka soruyoruz”
“Kartal’ın geleceğini halka soruyoruz”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediye hizmet binasında Kartallı muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Altınok Öz’ün 2009 yılı yerel seçimler sonrasında başlattığı ve her ay ilçede görev yapan muhtarlarla buluştuğu ikinci dönemin 78; yeni dönemin 8.  muhtarlar toplantısı Kartal Belediyesi hizmet binasında yapıldı. Muhtarlar toplantısında Başkan Altınok Öz çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Kartallı vatandaşların sorunlarının, sıkıntılarının ve mahalleler genelinde tespit edilen şikayetlerin değerlendirildiği  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başkanlık yaptığı muhtarlar toplantısına; Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Feyyaz Kaynak, Özel Kalem Müdürü Mustafa Fehmi Okay, Kartal Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtuluş’un yanı sıra Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Arif Koç, Petrol İş Mahalle Muhtarı Cevdet Aslan, Hürriyet Mahalle Muhtarı Ferhat Aslan, Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Atalar Mahalle Muhtarı Erhan Gülmüş, Orhantepe Mahalle Muhtarı Zeki Dağ, Cevizli Mahalle Muhtarı Memiş Dikilitaş, Gümüşpınar Mahalle Muhtarı Miktat Güresel, Yalı Mahallesi Muhtarı İsa Durmuş, Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik, Esentepe Mahalle Muhtarı Recep Elvan, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç, Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu, Yakacık Çarşı Mahalle Muhtarı Çetin Turan ve Kordonboyu Mahalle Muhtarı Arzu Keskin katıldı.

 


unnamed (1)

 

“Kartal’ın geleceğini halka soruyoruz”

 

Toplantıda konuşan Başkan Altınok Öz, Çevresel Etki Derlendirmesi yani ÇED raporu gibi ‘Sosyal Etkilenme Değerlendirme’ SED raporunu Türkiye’de ilk defa Kartal Belediyesi’nin çıkaracağını söyledi.

 

 

Kartal’ın geleceğinin halka sorularak yapılacağının altını çizen Başkan Altınok Öz şöyle konuştu: “Kartal’da binaları dönüştürüyoruz. Dönüştürürken insanların beklentileri nedir, insanlar nasıl bir gelecek ve nasıl bir Kartal bekliyor veya istiyor. Kartal Belediyesi olarak bu çerçevede büyük bir çalışma yaptırıyoruz.  Çevreyi ilgilendiren konularda Çevresel Etki Değerlendirmesi yani ÇED raporu isteniyor. Kartal Belediyesi olarak Türkiye’de ilk defa SED raporu çıkarıyoruz.+

 

Bu da ‘Sosyal Etkilenme Değerlendirme’ raporu. Büyük bir sanayi çöküntü alanımız var. Yunus çimento ve onun üstündeki alan. Onun yanındaki halk bundan nasıl etkilenecek, ne bekliyor. Nasıl bir plan yapmamız lazım. Kartal’ın geleceğini nasıl oluşturmamız lazım. Onu halka soralım”

 

 

 

“Sokaklarımız karanlık kalabilir ama yüreklerimiz ve beyniniz aydınlık olsun”

 

Avrupa demokrasilerinden örnek veren Başkan Altınok Öz konuşmasına şöyle devam etti: “Muhalefette olunca bazı şeyler sorun oluyor. Avrupa demokrasilerinde herkes işini yapıyor. Türkiye’de öyle değil. Türkiye’de bizdensin ya da değilsin. Biz de diyoruz ki ‘sokaklarımız karanlık kalabilir ama yüreklerimiz ve beyniniz aydınlık olsun.”

 

“Kartallıları petrol türevi yollardan kurtarmak istiyoruz”

 

Petrol türevi yolların insan sağlığını olumsuz etkilediğini, yolların beton olması gerektiğini belirten Başkan Altınok Öz, “Yağmursuları konusunda ekiplerimiz çok güzel çalışıyor. Kartal Kızılay Bulvarı’na 800’lük yağmursuyu kanal çalışması yapıldı. Yağmursuyu döşendikten sonra asfalt yapılıyor. Çoğu ilçe de yağmursuyu kanalı yok. Kızılay Bulvarı ile ilgili bir proje çalışmamız var. Biz artık şu petrol türevi olan asfalttan çıkmamız lazım. Yollara beton dökelim. Alt yapısı biten yerlere beton dökelim. İnsanları petrol türevinin verdiği zarardan kurtaralım. Kızılay Bulvarı’nda bir aydınlatma projesi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Kaldırımlarla ilgili proje çalışmalarımız da devam ediyor. Diğer yandan Kartal’da bulunan tarihi çeşmelerden on birinin izni Anıtlar Kurulu’ndan çıktı. Önümüzdeki engeller birer birer kalkıyor.” dedi.

 

Kartal’da afiş ve pankart kirliliğinin önüne geçileceğini, 1/5000 binlik planların çıktığını ve gelecek yıl Milli Emlak’ın Aydos Atış Alanı’nı vermezse kurbanlık alanların olmayacağını belirtti. Başkan Altınok Öz, “Pankart ve afiş alanlarıyla ilgili kararlı tutumumuz devam edecek. Pankart ve afiş kirliliğinin önüne geçeceğiz. Afişler ve pankartlar belediyemizin gösterdiği yerlere asılacak. Kartal’da artık afiş kirliliğini ortadan kaldıralım. Öte yandan 1/5000 binlik planlar çıktı. Önümüzdeki yıl Eczacıbaşı’nın yeri olmayabilir. Mutlu Akü’nün yeri olmayacaktır. Aydos Atış Alanı’nın olduğu yer kurban alanı olsun diye istedik. Gelecek yıl Milli Emlak o araziyi kurban yeri olarak vermezse gelecek yıl Kartal’da kurban yeri olmayacak.

Kavgasız, gürültüsüz, barış ortamı içindeki Kartal’ın bu şekilde yürümesini diliyorum.” dedi.

 

Galeri
📆 05 Ekim 2015 Pazartesi 10:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR