MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Spor » KARTAL’IN MİLLİ GURURU ” ALPARSLAN YILDIRIM
KARTAL’IN MİLLİ GURURU ” ALPARSLAN YILDIRIM

Alparslan Yıldırım Kartal’da doğup büyümüş ve hala Kartal’da oturan bir Milli sporcumuz.
Yaptığı spor dalı bir futbol kadar, bir basketbol kadar ilgi görmediği için gözlerimizin önündeki bu değeri ve yaptığı spor dalında aldığı başarıları görememişiz maalesef.
Kendisi ile yaptığımız söyleşide bizlere yaptığı spor olan Vucut geliştirme sporuna nerde ve nasıl başladığını ve bu güne kadar elde ettiği başarıları anlattı.
Alparslan Yıldırım’ın kendi ağzından bizlere aktardıklarınız sizler için yayınlıyoruz ve umarız bu başarılı arkadaşımıza bizimde bir katkımız olur.
Alparslan beyden bizlere kendisini ve yaptığı sporu anlatmasını istedik ; kendisi de sözlerine şöyle başladı.


z (29)

”Merhaba sohbetimize başlamadan önçe tüm müslüman aleminin kurban bayramını kutlar ve hayırlara vesile olmasını Allah tan niyaz ederim.
Ben Marmara bölgesinin incisi Kartal ilçesin de 12.07.1969yılında doğdum ve hala Kartal’da yaşamıma devam etmekteyim.
Kartal çocuklugumuz da koşup oynayabildiğimiz boş arsaları ve alanları olan bir ilçemizdi fakat malesef gelişmenin ve yapılaşmanın önüne geçmek mümkün olmadığı için hızla büyüyen bir ilçe olarak bir beton yığını haline geldi ve bu yüzden ben ve benim gibi spor aşıkları sahil yolunda veyahut kapalı spor alanlarında spor yapmak zorunda kaldık.
Ben katogori olarak vucut geliştirme ve fitnıs branşında çalışmalarıma devam ediyorum. Türkiye vucut federasyonu her yıl 2 yarışma tertip ediyor ve kaliteli bir organizasyonlara imza atıyorlar.

 
Bu organizasyonlar Türkiyenin çesitli şehirlerin de yapılıyor. Birincisi Nisan ayında Avrupa Milli takım seçmeleri ikincisi Eylül ayında Dünya Milli takım seçmeleri olarak Türkiye Milli takımını oluşturuyorlar.
Dar bütçeyle bu spora gönül veren hocalara ve hakemlere ve sponsor suplemen firmalarına çok teşekürler ediyorum.

 
Vucut geliştirme ve fitnıs sabır özveri iyi beslenme disiplin isteyen spor dalıdır.Zordur ama verdiklerini gördükten sonra görsel ve saglık olarak harikadır ve tüm vücudu çalıştıran tek spor diye biliriz fakat böyle olmasına rağmen maalesef salonlar boş.

 
Bu arada Pendik te bana sponsor olan Old school hardbadın sahibi Yetiş Akçöltekin’e ve Avrupa dördüncüsü ve Hardline satış müdürü İbrahim Uysala’da teşekürler ederim.
03.09.2014 -80 Master büyük erkekler Dünya Milli takım seçmelerinde Türkiye ikincisi
03.04.2015 -80 Master büyük erkeklerde Avrupa Milli takım seçmeleri üçüncüsü
03.09.2015 Master büyük erkeklerde Dünya Milli takım seçmeleri birincisi oldum.

 

 
11.11. 2015 Elsalvador’da yapılacak Dünya vucut geliştirme yarışmasın da Ülkemizi temsil etmek için hazırlıklara devam etmekteyim. İnşallah başarı sağlarım bu gururu hep beraber yaşarız.

 

 

z (2)
Bir diğer sorun da İnsanlar bu spora karşı önyargı ile yaklaşıyorlar ve aileler çocuklarını spor salonlarına gönderirken açaba steroit veya kimyevi maddeler alırmı diye tedirgin oluyorlar.
Öyle bir şey yok sadeçe saglık bakanlıgının onay verdigi suplemenler kullanılmaktadır ve zaten tek yerli üretim hardline markası vardırve kaliteli bir ürün olarak kullanımdadır. Federasyon steroit konusunda ciddi denetimler yapmaktadır ve yarışmacı sporcuları teste tabi tutmakda dır.
Asıl sorun federasyonun ve sporcuların sponsor bulmalarında bu spor dalı açıkçası masraflı bir spordur.

 

as (54)
Yarışma etabına hazırlama sürecinde de ciddi bir masraf var ve eziyetini hiç saymıyorum.

 

 

 

 
Ben sadeçe eşim ve kızımın destegiyle buraya kadar geldim Allah izin verirse başarının peşinden koşmaya devam edecegim İnşallah Ülkemi iyi bir şekilde temsil etmek istiyorum. Dualarınızı eksik etmeyin saygılar ve teşekkürler”….
Alparslan Yıldırım

 

Milli sporcumuz sözlerini böyle tamamladı bizlerde kendisine çıktığı bu yolda başarılar dileriz daha nice uzun yıllar Ülkemize bu onuru yaşatmasını istiyoruz….

Galeri
📆 19 Eylül 2015 Cumartesi 18:02   ·   💬 1 yorum   ·  

“KARTAL’IN MİLLİ GURURU ” ALPARSLAN YILDIRIM” için bir yanıt

  1. ALİ MURAT HİMMETOGLU dedi ki:

    ABİ BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR