MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL’IN ”ÖZAL’I” M.ALİ BÜKLÜ
KARTAL’IN ”ÖZAL’I” M.ALİ BÜKLÜ

KARTAL’DAN BİR MEHMET ALİ BÜKLÜ GEÇTİ

Yaşım itibari ile Kartal Belediye Başkan’ı Rahmetli M.Ali Büklü dönemini hatırlıyorum.
Kartal’ın Özal’ı M.Ali Büklü diye başlık attım ama CHP camiası başlığımı farklı yönlere çekmesinler.


12 Eylül 1980 darbesi sonrasında Ülkede gözle görünür değişiklikler ve olumlu gelişmeler olmuştu sayın Özal döneminde. Tv’ler renklendi, kanal sayıları arttı, ihracat ve ithalat arttı,döviz alım satımı serbest oldu, yasaklar kalktı, fabrikalar açıldı, otomobiller çoğaldı, Marketler açıldı gibi gibi bir çok yeni şey oldu o dönemlerde.


Bende bu yüzden Büklü döneminde Rahmetli Başkanın Kartal’a katmak istediği şeyleri anlatmak istediğimden böyle bir başlık attım.
1975-1980 yılları arasında CHP’den,1989-1994 yılları arasında SHP’den Kartal Belediye Başkanlığı yapan Büklü,o dönemlerde Kartal’a çok güzel hizmetlerde bulunmuştur.


Onun döneminde yapılan bir çok hizmet biriminin meyvelerini Kartal Belediyesi hala yemekte.
1934 Erzincan doğumlu olan Başkan Büklü Kartal’ın unutulmaz Belediye Başkanları arasında yerini aldı ve her yıl ölüm yıl dönümünde Kabri başında anılmaya devam ediyor.


Halkçı, Çağdaş Belediyecilik anlayışını hizmet verdiği bir çok alanda hayata geçiren Büklü,Kartansaş,Karyapan, Kartursaşın kuruluşunu gerçekleştirip,İlçe içinde ve İlçeler arası ilk toplu taşımaya imza atmış,Kültür sanat atölyelerinden sabit halk pazarlarına,Uluslararası festivallerden kreşlere,kütüphanelere dek çağdaş belediyecilik uygulamalarının öncüsü olmuştu.


Yaşı elli civarında olan ve Kartal’da doğmuş büyümüş bir çok kişi Kartal’da düzenlenen Uluslararası Festivalleri hatırlar,Tansa marketleri, sabit halk pazarlarını ve belkide Türkiye’de ilk defa Kartal’da olan Bayan şöförlü iki katlı Şişli Kartal otobüslerini unutabilir mi ???
Demek ki her yıl Rahmetli Başkan’ı anmak gerekiyormuş..Mekanın cennet olsun Sevgili Başkan.

Son tahlilde şunları söyleyerek yazımı tamamlamak istiyorum, Rahmetli Büklü’nün hayata geçirip Kartal’lı lara hediye ettiği bu hizmet sektörlerinden elimizde kalanlara sahip çıkalım, yenilerini eklemek daha evla olacak tabi ama eklenmese de elimizde olanların kıymetini bilelim ve Kartal’lıların hizmetine sunmaya devam edelim.
Karyapsan gibi Ülke çapında asfalt üreten bir fabrikamız var bu fabrika ile Kartal Belediyesine ciddi gelirler sağlanabilir, yanına eklenecek sektörel destekli başka hizmet atölyeleri yada fabrikaları ile belkide Kartal’ın bir çok eksiğine çare olunabilir.
Gökhan Yüksel Başkan genç, dürüst ve Kartal’ı bilen biri olarak güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Hani diyorya her konuşmasında Büyük ailem diye Sayın Başkan’ın ailesinin rahatı için elinden geleni yapacağına eminim.
Bende doğma büyüme bir Kartal’lı olarak Kartal’ımızın daha iyi günler görmesini dileyenlerden biriyim…..Umarın her şey güzel olur….
Saygılarımla….

Murat Karaca

Galeri
📆 19 Şubat 2020 Çarşamba 16:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR