MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’lı çocuklar ormanlarına sahip çıktı
Kartal’lı çocuklar ormanlarına sahip çıktı

Gelecek nesillere temiz bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için ilçede genelinde çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, dikkat çeken temizlik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kartallı çocuklar ile ele veren Kartal Belediyesi, yaptıkları çevre temizlik çalışması ile örnek bir uygulamaya daha imza attı.

Kartallı çocuklar ormanlarına sahip çıkarak, Aydos Uğur Mumcu Mahallesi Çamlık mevkiinde bulunan ormanlık alanda çevre temizliği yaptı. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çevre temizliğine başta Kartallı çocuklar olmak üzere; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Hüsnü Yeşilyurt, Turgut Mermertaş, Meclis üyesi Gürbüz Çiftçi, Medet Kıskanç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, SHP Eski Kartal İlçe Başkanı Nurettin Sarıbal, Yalı Mahallesi Muhtarı İsa Durmuş, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker, Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Çamlık Şehitler  Camii Yaptırma ve Mahalle Güzelleştirme Derneği Başkanı Fazıl Yılmaz ve Kartallı çevre dostları katıldı.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars çocuklara çevre temizliği ve geri dönüşüm ambalajları hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından çocuklara eldiven ve poşetler dağıtıldı. Yaklaşık 70 çocuk ellerine aldıkları çöp torbalarına ormanlık alandan topladıkları şişe ve pet şişeleri doldurarak örnek bir davranış sergiledi.

“Dünyayı Kendi Ellerimizle Kirletiyoruz”

Aydos Uğur Mumcu Mahallesi Çamlık mevkii’ndeki ormanlık alanda gerçekleştirilen temizlik çalışmasında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, dünyanın insan eliyle hızla kirletildiğine vurgu yaparak  , “Yaşadığımız çevreyi, doğayı ve dünyayı insan eliyle hızla kirletiyoruz. Çevreyi korumak için insanları bilinçlendirme hareketine gereksinim var. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, bu anlamda bizlere yol gösterici olarak Kartal’ın ve çevremizdeki doğal güzelliklerin korunması konusunda yönlendirici oluyor. Bu kapsamda Uğur Mumcu Mahalle Muhtarlığı, Orman Şefliği ile bölgedeki insan eliyle kirletilen yerlerin temizlik çalışmasını yapıyoruz. Geçmiş dönemde de olduğu gibi yeni dönemde de çevreye verdiğimiz önem ve çalışmalar artarak devam edecek. Daha temiz çevre, daha temiz doğa, daha temiz yaşam ve her şey insan için yaklaşımıyla Kartal Belediyesi, bu bilinçlendirme çalışmalarını çocuklarımızın da katılımını sağlayarak sürdürecek.” dedi.

Kartal’da ormanlarına sahip çıkan ve örnek bir davranış sergileyen ve çevre temizliğine gönüllü olarak katılan 70 çocuğa doğa dostu hediyeler verildi.

📆 25 Haziran 2014 Çarşamba 15:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR