MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTALLI MİNİKLER MASAL MÜZESİ’NDE ATÖLYE DERSLERİNE KATILDI
KARTALLI MİNİKLER MASAL MÜZESİ’NDE ATÖLYE DERSLERİNE KATILDI

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde projelendirilen, şair-yazar Sunay Akın’ın küratörlüğünü yaptığı Masal Müzesi, Kartallı miniklerin buluşma noktası oldu.

Türkiye’de bir ilk olan ve 7. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde ‘Kültür Sanat’ dalında ödüle layık görülen Masal Müzesi, hafta sonu gerçekleştirilen ‘Hayalimdeki Kahraman ve Origami Atölyeleri’nde onlarca Kartallı çocuğu, masal dünyasında buluşturdu. Hayalimdeki Kahraman atölyesinde çocuklar, hayallerindeki masal kahramanlarının bebek boyamalarını yaptı. Çalışmanın sonunda miniklerin el emeğinin ürünü olan masal kahramanları, kendilerine hediye edildi. Origami atölyesinde ise çocuklar, çeşitli renklerden oluşan fon kartonlardan masal kahramanlarının origamisini yaptı. Atölye çalışmalarının bitiminde çocuklar, Masal Müzesi’ni gezerek sevdikleri masal kahramanlarının heykelleriyle fotoğraf çektirdi.

MASAL MÜZESİ

Yapımı tamamlanan Masal Müzesi, 2 katlı bir yapının röleve, restorasyon ve restitüsyon çalışmalarının ardından masal evine dönüştürüldü. Bodrum ve iki kattan oluşan avlulu yapının kapısından girdiğiniz andan itibaren masal kahramanlarıyla karşılaşmak mümkün. Masal Müzesi’nin bodrum katında mağara ve deniz korsanları bulunurken üst katlarda ise klasik dünya masalları ile başlayıp günümüz masallarına uzanan ve Türk masallarını da içeren kitaplar yer almaktadır. Müze içinde,  tiyatro sahnesi ve atölye çalışmalarının yapılacağı bir faaliyet alanı da bulunmaktadır. Müze bahçesinde ise miniklerin en sevdiği masal kahramanlarının heykelleri yer almakta… Müzenin tasarımı ve sergilenen eserlerin konsepti benzeri bulunamayan bir proje ile toplum bilinci üzerine yenilikler katıyor. Masal müzesinin ilk masallar ile başlayan, günümüz masallarına kadar uzanan tasarımı ile çocuklar kadar yetişkinlerin de çocukluğunu hatırlayacak koleksiyonlarla buluşturması toplum genelinde bütünleyici bir farklılık getirmekte.

Yakacık’ta bulunana müzenin bahçesinde bir masal parkı ve havuzu da bulunuyor. Ayrıca çocuklar için pek çok masal etkinliği müjdesi de veriliyor.

📆 05 Aralık 2017 Salı 13:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR