MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTALLI MUHTARLAR BAŞKAN ALTINOK ÖZ’ÜN BAŞKANLIĞI’NDA BULUŞTU
KARTALLI MUHTARLAR BAŞKAN ALTINOK ÖZ’ÜN BAŞKANLIĞI’NDA BULUŞTU

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediye hizmet binasında Kartallı muhtarlarla buluştu.

 

 

Başkan Altınok Öz’ün 2009 yılı yerel seçimler sonrasında başlattığı ve her ay ilçede görev yapan muhtarlarla buluştuğu muhtarlar toplantısı Kartal Belediyesi hizmet binasında yapıldı. Yeni dönemin 7. muhtarlar toplantısında Başkan Altınok Öz, sorunları birlikte çözümlemek için hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek, Türkiye’nin içinde olduğu kritik süreçten söz ederek Kartal’daki barışçıl ortamın güven verdiğini ve bozulmaması için çalışacaklarının mesajını verdi.

 

 

Vatandaşların sorunlarını, sıkıntılarını muhtarlar yoluyla belediyeye ilettiği ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başkanlık yaptığı toplantıya; Başkan yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ömer Fethi Gürer, Dr. Turgut Mermertaş, Feyyaz Kaynak, Ali Apaydın, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Özel Kalem Müdürü Fehmi Okay’ın yanı sıra Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Arif Koç, Petroliş Mahalle Muhtarı Cevdet Aslan, Karlıktepe Mahalle Muhtarı Dursun Sınırtaş, Hürriyet Mahalle Muhtarı Ferhat Aslan, Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarı Erol Yurdakul, Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Orhantepe Mahalle Muhtarı Zeki Dağ, Cevizli Mahalle Muhtarı Memiş Dikilitaş, Gümüşpınar Mahalle Muhtarı Miktat Güresel, Yalı Mahallesi Muhtarı İsa Durmuş, Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Koç, Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu ve Atalar Mahalle Muhtarı Erhan Gülmüş katıldı. Katılamayan muhtarlarda mazeretlerini bildirdi.

 

 

Kartal’ın planları hazır

Kartal’ın planlarının hazır olduğunu ve dönüşümün sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Altınok Öz, “Geçen dönem Kartal’ın planlarıyla ilgili önemli bir mesafe kat ettik. Planları hazır bir Kartal olunca, deprem ve yerinde dönüşüm sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Deprem Dönüşümü Projesi’yle 13 bin 888 insanın canını kurtardık. Önümüzdeki günlerde deprem dönüşüm daha da hızlanacak. Tek sorun insanların daha fazla istekte bulunmaları. İnsanlar bu düşüncelerden arındıkları zaman dönüşüm hızla gelişecek.” dedi.

 

 

“Akıllı binanın fonksiyonel olması için çalışıyoruz”

Kartal Belediyesi tarafından yapılan yeni hizmet binanın fonksiyonel olabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Altınok Öz, konuşmasına şöyle devam etti: “Vatandaşların işlerinin hızlı yürüyebilmesi ve Kartallılara daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elektronik belediyecilik yani içinde bulunduğumuz binanın fiziki şartlarının da fonksiyonel olarak akıllı hale dönüşmesi için çalışıyoruz. Bu konuda 12 kişilik bir ekibimiz akıllı binanın oluşması için eğitim görmektedir. Bu eğitimlerde binanın fiziki olarak otomasyon yazılımı yapılıyor, hem de kurum içindeki müdürlüklerden aldığımız teknik personel eğitim görüyor. Bu çalışmanın bir yıl içerisinde tamamlanmasını düşünüyoruz. Elektronik belediyeciliği oluşturduktan sonra kimse belediye gelmeden ve aracı kullanmadan evinden ve ya iş yerinden işlerini yürütebilecek.”

 

 

“Kartal’da barışçıl bir ortam var”

Türkiye’de son dönemlerde gelişen olaylara da değinen Başkan Altınok Öz, Kartal’da sağ duyunun hakim olduğunu vurgulayarak, “Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Sınırımızda savaş oluyor. Demokratik çerçevede herkes görev ve sorumluluğunu bilmelidir. Yaşanan olaylarda kimliği ve inancı ne olursa olsun insanlarımızın canlarını kaybetmesi beni derinden üzmüştür. Kartal’ın barışçı ortamı bize güven veriyor. Kartal’da barışçıl ortamın bozulmaması içinde yol haritamıza devam edeceğiz.” dedi.

 

“Duvarlara karşıyım”

Parklarda duvarların olmaması gerektiğine de değinen Başkan Altınok Öz, duvarların arkasında her zaman tehlikenin olabileceğinin altını çizerek, “ Parklarda duvarların olmasına karşıyım. Duvarların arkasında tehlikeler vardır. Çocukları, aileleri tehdit edebilecek duvarları kaldırmalıyız. Parkların çevresi açık olmalıdır. Bir anne çocuğunu parka götürdüğünde güven içinde olmalıdır. Anneler ve babalar çocuklarını parka götürdüklerinde çocuklarına sahip çıkmalıdır.” diye konuştu.

 

Kaldırımların yüksek olması ölümlü kazalara neden oluyor

Başkan Altınok Öz, kaldırımların yüksek olmasının kazalara neden olduğunu vurguladı Başkan Öz, sahilde meydana gelen kazalarda kaldırımların yüksek olmasının ölüme yol açtığını belirterek şöyle konuştu: “ Avrupa’nın hiçbir yerinde yüksek kaldırımlara rastlayamazsınız. Sahildeki bütün kazalar ya ağır yaralamalı ya da ölümlü kazalardır. Bunun nedeni ise araba kontrolünü kaybedince yüksek kaldırıma hızla vuruyor. O hızla araç takla atarak savruluyor. O nedenle kaldırımların yüksek olmaması lazımdır. “dedi.

 

Tekel Alanı Kartal’ın geleceğidir

Tekel alanının Kartal’ın geleceği olduğuna da dikkat çeken Başkan Altınok Öz, “Biz üniversite kurulmasına karşı değiliz. Devlet tüccar olmasın. Eğer devlete ait bir arazi bir üniversiteye tahsis ediliyorsa, tamamı edilsin. Yapılaşma olan yerlerde yükseklik olmadan yapılaşmasını sağlasın. Tekel alanına gökdelen koydurmayalım. Tekel alanı sadece bize ait olan bir yer değil. Burası Kartal’ın geleceğidir. Kayışdağı ile Aydos dağı arasındaki çukur ve buradan gelen rüzgar Tugay deresini yalayarak geçer, Dragos’un doğu yamacından Heybeli Ada’nın doğu yamacına doğru gider. İstanbul’un yelken sporu yapılacak yegane yeri Dragos burnunun doğu yamacıdır. Tekel’in önündeki alan su sporları merkezi ilan edilmiştir. Yapılacak olan yapıların yüksekliği buradaki rüzgar rejimini bozar. Tekel alanında yüksek yapılaşmanın önüne geçmeliyiz.” dedi.

 

Başkan Altınok Öz, Rauf Denktaş Heykeli’nin açılışına katılacak

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kıbrıs’ın kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım’da merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anısına yapılan heykelin açılışına katılacağını belirtti.

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından muhtarlar mahalleleri hakkında bilgiler verdi.

📆 14 Ekim 2014 Salı 10:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR