MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » KARTALLI ÖĞRENCİLERİN YETENEKLERİ KARYAP İLE ORTAYA ÇIKIYOR
KARTALLI ÖĞRENCİLERİN YETENEKLERİ KARYAP İLE ORTAYA ÇIKIYOR
Kartal Kaymakamlığı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kartal Belediyesi tarafından desteklenen, Kartal Yetenek Haritası ve Akademisi Projesi Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Proje toplantısına Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Projenin Telif sahibi ve danışmanı Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, Proje Koordinatörü ve yürütücüsü Kartal Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Esra Betül Ergül, Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kartal Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz yaptığı konuşmada; her çocuğun yetenekli olduğunu ve “yetenek eğitimi”nin eğitimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek, Kartal’da yeteneklerin eğitimine çok önem verdiklerini ifade etti. Kartal’da KARYAP adı ile başlatılan yetenek haritası ve akademisi projesinin de bu fikrin somutlaşmış bir ifadesi olduğunu vurgulayan Tüysüz, projenin tüm ülkeye örnek olmasını ümit ettiklerini söyledi.
Proje danışmanı Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, son yıllarda beyinle ilgili yapılan araştırmalar, beynimizin doğuştan belirli yetenek alanlarına yatkın olduğunu ve bu yetenek alanlarına uygun eğitim verildiğinde, öğrenme performansının çok daha üst düzeye çıktığını belirtti. “Günümüzde artık çocuklarımızın yeteneklerini görmezden gelmemiz mümkün değil
. Her çocuğun yetenekleri doğrultusunda eğitim almaya hakkı var.” diyerek konunun önemine vurgu yaptı. Projenin, hem bilimsel araştırmaların hem de dünyadaki gelişmelerin bir ürünü olduğunu ve bir ülke için en büyük sermayenin “insan yeteneği” olduğunu belirten Aydın, artık ülkemizin yetenekleri israf etmek yerine bir değer haline getirmesi gerektiğini ifade etti.
Proje kapsamında, tüm öğrencilere Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın’ın geliştirmiş olduğu “MIT Yetenek ve İlgi Testleri” uygulanmış ve sonuçları değerlendirilerek raporlar düzenlenmiş.
Test sonuçlarına göre, öğrencilerin sekiz temel yetenek alanı ile ilgili profilleri çıkarılmış. Gardner’ın teorisi ile tanımlanmış olan yetenek alanları: Sözel-dil yeteneği, Matematik-mantık yeteneği, Görsel-uzamsal yetenek, Müzikal-işitsel yetenek, Sosyal yetenek, Kişisel-özedönük yetenek, Bedensel-kinestetik yetenek, Doğa yeteneği.
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı ile başlatılan KARYAP Yetenek Haritası ve Yetenek Akademisi Projesi, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseye devam eden tüm öğrencileri kapsamakta.
Üç aşamadan oluşan projede, birinci aşamada, öğrencilerin yetenek haritalarının çıkarılması, ikinci aşamada, baskın yeteneklerine uygun olarak yetenek programlarının uygulanması ve son aşamada yetenek ürünlerinin sergilenmesi yer alıyor. Proje süresince, öğretmenlere ve velilere yönelik eğitim ve seminer çalışmalarının yapılması da planlanıyor. Böylece, Kartal’da tüm eğitim paydaşlarının “yetenek eğitimi” konusunda bir farkındalık kazanması amaçlanıyor.
30 bin öğrencinin yetenek haritasını çıkararak bir ilke imza atan proje, 3 yıllık bir süreyi kapsayacak ve sürdürülebilir bir model olarak sonraki yıllarda da devam ettirilecek. Proje yürütücülerinin en büyük umudu, bu projenin birçok okula ve eğitimciye ilham olması ve tüm ülkede yaygınlaştırılması. Programda öğrenciler yeteneklerini sergilediler ve izleyicilerden yoğun alkış aldılar.
Program sonunda yetenek akademisine katılarak başarılı olan öğrencilerin bir kısmına İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz tarafından sertifikaları verildi. Ayrıca katkılarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın’a da çiçek takdim edildi.

Galeri
📆 08 Ekim 2015 Perşembe 12:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR