MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTALLILAR CEMEVİNDE AŞURE LOKMASINDA BULUŞTU
KARTALLILAR CEMEVİNDE AŞURE LOKMASINDA BULUŞTU

Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı tarafından düzenlenen Muharrem ayı etkinliği kapsamında Muharrem yemeği ve aşure dağıtımı yapıldı.

 

 

Muharrem ayında gerçekleşen ‘Yas-ı Matem’ orucunun sona ermesi nedeniyle Kartal Cemevi’nde düzenlenen etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal CHP İlçe Başkanı Kamer Gök, Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer, Meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Kartal mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve dernekler katıldı.

 

 

Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, “Bu etkinlik için Kartal Cemevi Vakfı ile birlikte çalışan Kartal Belediyesi’ne ve gelen tüm misafirlere teşekkür ederim. Kartal’ın bütün renkleri burada. Biz bütün etkinliklerimize siyasi parti görüşleri ne olursa olsun, islamı hangi inanç şekli ile yaşarsa yaşasın ama önemli günlerimizde Ahilik’te, Muharrem ayında, Kurban Bayramı’nda bütün renkleri bir arada görmek; beklenen Türkiye özlemi bu demek istiyorum. Kartal Cemevi etkinliğinde bütün kesimler bir araya geliyor, lokmamızı birlikte paylaşıyoruz. Bu süreçte islamı iyi anlamamız lazım, iyi anlatmamız lazım. Buna ihtiyaç var. Anadolu aydınlanması Hacı Bektaş’ları, Yunus Emre’leri, Ahmet Yesevi’leri çok iyi anlamamız lazım hoşgörü için.” diye konuştu.

 

 

 

Kartallılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  “Haftanın iş gününde, iş saatinde bir araya gelen tüm Kartallılara teşekkür ediyorum. Söylenecek her şeyi Sayın Başkan söyledi. Mateminizi, orucunuzu Allah kabul etsin. Yeni Muharrem aylarında görüşmek üzere” dedi. Konuşmaların ardından Cemevi dedesi Mustafa Düzgün’ün yaptığı duadan sonra lokmalar dağıtıldı.

 

Dağıtılan lokmalardan sonra Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı tarafından aşure dağıtımı için Kartal Meydanı’na geçildi.

 

📆 07 Kasım 2014 Cuma 11:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR