MENÜ ☰
ARTDUŞ
Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARYAPSAN KARTAL BELEDİYESİNİN YÜZ AKI
KARYAPSAN KARTAL BELEDİYESİNİN YÜZ AKI

Kartal Belediyesinin bünyesinde olan şirketlerden biri olan Karyapsan adeta belediyenin yüz akı oldu.

Kurulduğu günden bu güne hep başarılı bir ivme izleyen Karyapsan bu yılıda başarıyla tamamlamak üzere. Rahmetli Mehmet Ali Büklü döneminde kurulan şirketin başarılı Yönetim Kurulu Başkan’ı makamında ziyaret edip şirket hakkında bilgiler aldık.

Kendisi ile hoş bir söyleşi gerçekleştirdik. Sayın yüksel sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi ve bize şunları söyledi.
” Adım Mustafa Yüksel 2014 yerel seçimlerinde Kartal Belediyesi Meclis üyesi olarak sayın başkanımızla beraber göreve başladım.Görevimiz devam ederken mecliste çeşitli komisyonlarda görev yaptım.Hukuk Komisyonu ve Avrupa birliği dış ilişkiler başkanlığı görevinde bulundum,ardından encümen üyeliği görevinde bulundum sonrasında Başkanımız beni Karyapsan yönetim kurulu başkanlığına getirdi ve aynı zamanda kurumun genel müdürlüğü görevini de bana tebliğ etti. 2019 Mart Aayında genel kurul oldu Nisan sonu Mayıs başı gibi görevime başladım.


Biliyorsunuz, Karyapsan’ın iş kolu Asfalt ve bu alanda faliyet gösteriyor.Göreve geldiğimizde önümüzde bir ihale süreci vardı, bu ihale sürecine hazırlandık, Belediyemizin ihalesine girdik aldık ,önümüzde bir program vardı işimize başladık, Kartalın 20 mahallesi plana ve programa alındı.

BİR ÇOK ASFALT FİRMASI İFLASIN EŞİĞİNE GELDİ

fakat Ülkenin içinde bulunduğu durum, erken seçim kararı ve bu kararla gelen rejim değişikliği,Başkanlık sistemine geçilmesi ve son olarakda dolar krizi gibi tüm etkenler bütün sektörlerde olduğu gibi petrolün hammedesi olan Bitümede % 218 zamlı olarak yansıdı. Yani ben göreve geldiğimde 1395 TL olan bitün o dönemde 41.000 Tl’ye dolan tırım şimdi 79.000TL’ye doluyor. Ben % 50 randımanla çalışsam benim günde 400-500 ton asfalt dökmem lazım nereden baksanız günlük hammaddem 90.000 Tl civarında oluyor. Bununlada kalmıyor tabi diğer masraflarda ekleniyor üzerine.

Bu açıdan bakarsak bir çok diğer belediyenin asfalt işini durdurduğunu öğrendik. Bir çok özel firmanın battığıda Twitlerde var. Bir çok büyük firma iflas etmiş durumda şu an. Biz Belediye Başkanımızla görüştük Fen işleri Müdürlüğüne bir yazı yazdık diğer belediyeler gibi , diğer özel şirketler gibi zorlandığımızı bildirdik.
Malum bu piyasaların durumundan dolayı her firmanın yaşadığı sıkıntıları bizde yaşıyoruz. İhaleyi aldığımız dönemle, şu an arasında %18 hammadde artış zammı var çok ciddi bir rakam.

TEMKİNLİ, DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE İŞİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Dediğim gibi bu durumu Belediye başkanımızla paylaştık, Fen işleri müdürlüğümüze zamla ilgili yazımızı verdik ve fiyat artışı istedik fakat ihale kanunu buna engel ve fiyat düzenlemesine gidemedik.
Belediye Başkanımız bu konuyla ilgili radikal bir karar aldı , kartal halkının ve vatandaşların mağdur olmamasını istedi ve bizde bu durumda sadece biraz daha temkinli,dikatli ve yavaş giderek işlerimize devam ettik ama diğer belediyeler gibi işi durdurmadık.

EKİPLERİMİZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Her sokağa gittik elle serim ekibimizi çıkarttık, robot ekibimizi çıkarttık,Finişer ekibizmide faaliyet gösterdi.
dediğim gibi işi durdurmadık sadece biraz yavaşlattık.İBB’nin her yıl hibe programı var , tüm belediyelere verilmiş partisi gözetmeksizin,ha napıyolardı AK partili Belediyelere biraz daha fazla veriyorlardı ama bizde alıyorduk ve işimizi görüyorduk.İBB’nin asfalt fabrikası İSFALT bu görevi yerine getiriyordu fakat bu sene meclisde hibe kararı çıkmasına rağmen askıya alındı, son zamandaki dolar artışından dolayı sanırım bu sene vermediler.Asfalt olarak aldığımız hibe alacağımızı alamadık ama biz işimize devam ediyoruz sadece yağışlı havalarda asfalt dökümü yapamıyoruz ama diğer günler işimizi Karyapsan olarak yapıyoruz. Hatta dün zirve sokaktaydık, yakacık çarşı mahallesindeydik. Yakın bir zamanda Cevizli orhantepe mahallesine gireceğiz ve program doğrultusunda tüm mahallelerimize hizmetimizi sunacağız.


Karyapsanda herhangi bir sıkıntımız yok, maaşlarımız ödeniyor çok şükür ,biz her sorunumuzu Belediye Başkanımızla paylaşıyoruz oda eksik olmasın bize tam desteğini sunuyor.
Pamukkale sokağın yol genişletme çalışmasını bitirdk.i15 gün içerisinde Fen işleri müdürlüğümüz kaldırımlarını yapacak bizde asfaltını yapacağız ama,renkli ve baskılı asfalt dökeceğiz bordo renginde olacak asfalt ve karo taşlı görünümünde olacak ve 15 gün içerisinde pamukkale sokağı tamamen bitireceğiz.Başkanımızın talimatıyla Başkomutanlık caddeside açılıyor oranında asfaltını ivedilikle bitireceğiz.
Biz Karyapsan olarak hersene hemen hemen her sokağımıza asfaltımızı serdik asla sermemezlik yapmadık ve bu konuda müsterihiz.

KARTAL BELEDİYEMİZ DAİMA HALKININ MENFATİNİ DÜŞÜNDÜ

Toparlarsak son olarak şunları söyleyeceğim, Belediyemiz, Belediye Başkanımız ve tüm birimlerimiz ,şirketlerimiz olarak önve Kartal halkının memnuniyeti dedik ve demeyede devam edeceğiz”dedi.
Ülkenin yaşadığı ekonomik krizde birçok büyük firma batmış ve batma noktasına gelmişken Karyapsan şirketinin hala işini devam ettirmesi açısından Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yükseli kutluyoruz.
Bütün bu olumsuzlukların içerisinde olumlu giden birşeylerin olduğunu duymak bizleri mutlu etti ve bu güzel olayı siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik.
Başkanımıza teşekkür ederek şirketten ayrıldık.

HABER:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 15 Eylül 2018 Cumartesi 11:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR