MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kaymakam Demir: “Bu bayramda gönül bayramlaşması yapalım”
Kaymakam Demir: “Bu bayramda gönül bayramlaşması yapalım”

Eksper Haber » Manşet » Kaymakam Demir: “Bu bayramda gönül bayramlaşması yapalım”Kaymakam Demir: “Bu bayramda gönül bayramlaşması yapalım”

“MUTLULUĞA ENGEL YOK “

“ENGELLİ AİLELERİ İLE DAYANIŞMA DERNEĞİNDE BAYRAMLAŞMA”

Kaymakamımız Abdullah Demir Engelli Aileleri ile Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Kartal’da bulunan Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Pandemi sonrası Kurban Bayramı nedeniyle engelli çocuklar ve aileleri ile Dernek binasında bir araya geldi.

Kaymakamımız Abdullah Demir, eşi Diş Hekimi Elif Demir tarafından aileleri ve çocuklarına bayram hediyesi dağıtıldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen etkinlikte çocukların yüzü güldü.

Etkinlikte, Kartal ilçe Kaymakamı Abdullah Demir, eşi Elif Demir,Engelli aileleri ile Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Filiz Tomar ve yönetim kurulu üyeleri, Sosyolog Eğitim Danışmanı Nefise Paker ve gönüllü vatandaşlar katıldı.

Abdullah Demir ve Kıymetli eşi Elif Demir’in destekleri ile engelli aileleri ve çocukları için devam eden projeleri hakkında bilgilerde aldık.Etkinlik sonunda Abdullah Demir “Özel Çocuklara Aile Koçluğu” projesini, projede şu ana kadar yapılanları ve bundan sonra yapılacaklarını gazetemize anlattı.

Demir ,çocuklarımıza engelli ismini kullanmak istemiyorum onlar bizim için özel çocuklar ,daha önce baktığımızda özel çocuklar için birtakım çalışmalar olmuş fakat bu çalışmalar aileleride kapsayan bir çalışma olmamış ,bizler projemizde aillerinde eğitim almasını hedefledik.Eğer aileleri eğitirsek özel çocukların topluma kazandırılmaları çok daha kolay olur düşüncesiyle “Aile Koçluğu”projemizi hayata geçirdik.İlk olarak tanı ve kabullenme ile başladık. Tanıdığımız Üniversitelerde bu konuyla ilgili çalışmalar yapmış olan hocalarımızı tanı ve kabullenme konusunda ailelerle birlikte eğitime başladık. Hocalarımızla birlikte engelli çeşitlerine göre hangi rahatsızlığa göre bir tanı konur ,tanı konulduktan sonraki aşamada ailenin hastalığı kabul etme aşamasına kadar birçok konuda eğitim almalarını sağladık.Daha sonra beslenme konusunda eğitimler verildi ,uzmanlar eşliğinde hangi özel çocuğa ne tür bir beslenme programı uygulanmalı nasıl sağlıklı beslenmeliler eğitim verilerek ailelerin bilinçlenmeleri sağlandı.Yine eğitimlerimiz pisko drama eğitimleri ile devam etti .Çocukların kendilerini nasıl ifade edeceği konusunda, kendilerini nasıl ifade ederler bununla ilgilide eğitimler verildi .Ve yine avukatlarımız çocukların ergenliğe geçiş dönemlerindeki hakları ve sorumlulukları konusunda eğitimler verildi.Demir,projenin devam edeceğini belirterek “Aile Koçluğu” projesinde bizlere katkı ve destek sunan eşim Elif hamıma ve gönüllü vatandaşlarımızla teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

“ABDULLAH DEMİRDEN BAYRAM MESAJI “

Demir ,aileler için getirmiş olduğu bayram hediyelerini kendi elleriyle taktim ederken , bayram günlerinin manevi duyguların coştuğu, kırgınlıkların ve küskünlüklerin unutulduğu, sevgi, saygı ve kardeşlik hislerinin doruğa çıktığı müstesna günler olduğuna işaret etti.

Vatandaşlardan, bayram süresince uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere koronavirüs tedbirlerine riayet etmelerini isteyen Kaymakam Demir, “Kovid-19 salgını ile mücadele nedeniyle bu bayramda alışkanlıklarımızı ertelemek zorunda kaldık. Bu bayram süresince alınan tedbirlere ek olarak ülkemiz genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sevdiklerimizin ve bizlerin sağlığı için devletimizin belirlediği bu kurallara mutlaka uyulması gerekiyor. Elbette akrabalarımızla, büyüklerimizle, sevdiklerimizle bayram sevincini paylaşacağız. Belki büyüklerimizin ellerini öpemeyeceğiz. Bayram ziyaretlerini, bir sonraki bayrama ertelememiz gerekiyor. Bu bayram da fiziki olarak değil de iletişim araçlarını kullanarak bayramı kutlar ve mesafeleri ne kadar uzak tutarsak sevdiklerimizi bir o kadar da korumuş oluruz. Gelecekteki bayramlarımızın bayram olması için bu yıl tedbiri elden bırakmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nın ülkemize ve milletimize kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit aileleri ve kahraman gazilerimiz olmak üzere tüm Kartall’ı vatandaşlarımızın bayramını kutlar, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve esenlik dolu günler dilerim. Bayramı, huzur ve esenlik içerisinde geçirmemiz için görevi başında olacak olan ve bu süreçte canı pahasına üstün gayretler gösteren bütün sağlık, güvenlik, vefa sosyal destek, zabıta personelimiz başta olmak üzere bütün mesai arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlik aileler ve çocuklarla çekinilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Eksperhabergazetesi ve özdetv ailesi olarak projede emeği geçen başka Sayın Kartal İlçe Kaymakamı Abdullah, Kıymetli eşi Elif Demir’e Dernek Başkanı Fatma Filiz Tomar’a ve gönüllü vatandaşlarımıza okuyucularımız adına teşekkür ediyoruz

📆 30 Temmuz 2020 Perşembe 19:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR