MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR
KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR

Dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçeler arasında yer alan Kağıthane, son 10 yılda hızla sanayi kimliğinden sıyrılarak 7/24 yaşayan kent kimliğine kavuştu. 

Kağıthane’de dönüşümü sağlanan yaklaşık 80 bin bağımsız konutta yaşayan 240 bin kişi artık depreme dayanıklı daha geniş ve daha modern evlerde ikamet ediyor.
Çevre düzenlenmesi ve tarihi projeleriyle birlikte çehresini yenileyerek şehrin yeni iş merkezlerinden biri haline gelen Kağıthane’de kentsel dönüşüm sayesinde istihdam olanakları da hızla arttı.
İlçenin merkezinde yeşil alan ve parklara geniş yer ayrılırken özellikle ticari gayrimenkul projelerinin ağırlık kazandığı Kağıthane’nin çok kısa bir zamanda İstanbul’un yeni iş merkezi olması bekleniyor.
Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında  açıklamalarda bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yaptıkları yeni imar planlarıyla herhangi bir alanı değil, bütün bölgeyi kentsel dönüşüm projesi içerisine aldıklarını ifade etti.

 
Başkan Kılıç, kentsel dönüşüm çalışmalarını; gecekondu önleme bölgelerinin oluşturulması, fabrikaların ilçe merkezinden kaldırılması, komşuların birleşerek binaların ada bazında dönüştürülmesi yöntemlerini izleyerek yürüttüklerini söyledi.
Kağıthane’de, Hamidiye ve Arıcılar da birer, Seyrantepe Mahallesi’nde iki gecekondu önleme bölgesi oluşturulduğu bilgisini veren Başkan Kılıç, ilçenin zemin olarak sağlam bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi.
Kağıthane bölgesinin zemininin sağlam olduğunu yineleyen Kılıç, “Binaları da yenileyip sağlamlaştırarak, bölgemizin tamamını güvenilir kılmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Sanayi tesislerine ilişkin de Kılıç, “Sanayi tesisleri günümüzde şehir merkezlerinde gürültü, görüntü ve koku kirliliği getiriyordu. Dönüşümle buraları tasfiye ettik. Kapatılan fabrikaların imara açık alanlarında dönüşüm çalışmalarına başladık. İmarı olmayan yerleri de sosyal aktivite alanlarına dönüştürdük” ifadelerini kullandı.

 
Eski fabrika alanlarının yüzde 50’sini eğitim, bilişim, teknoloji merkezi haline getirdiklerini vurgulayan Kılıç, “Kalan bölümler de bu merkezlere destek ofis alanları olarak kullanılacak. Yapılan bu çalışmalarla Kağıthane’ye iki yeni kolej ve üniversite kazandırdık” diye konuştu.
Kılıç, 17 Ağustos Marmara depreminden birçok ders çıkardıklarına dikkati çekerek, “Depremi Kağıthane’de yaşadık. Depremin getirdiği yıkımlar ve acılar bize büyük bir ders oldu. Olası bir depremde aynı acıların Kağıthane’de yaşanmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

📆 26 Ağustos 2015 Çarşamba 09:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR