MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Belgeli Gönderme
Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Belgeli Gönderme

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan’la yaşadığı ‘yurt dışına yüklü para transferi polemiği’ne ilişkin belgelerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan’a ait olduğunu belirttiği bazı para dekontlarını gösterdi. Dekontlar, milyonlarca dolarlık transferlere ait.

Erdoğan’ın çıkışının ardından Kılıçdaroğlu, Meclis’te çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Şimdi geliyoruz kutuyu açmaya. Çorum’da 17 Kasım 2017’de bir konuşma yaptım. 21 Kasım 2017’de yine sorular sordum. “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinini, eski özel kalem müdürünün bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiklerini biliyor musun? Yerli ve milliysen cevabını vereceksin” dedim. 1.5 milyon lira dava açtılar. Açsan ne olur, açmasan ne olur? Sen soruma adam gidi cevap ver.

Erdoğan’a bazı sorular sordum. Çocuklarının, dünürünün, eniştenin kardeşinin, eski özel kalem müdürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini biliyor musun dedim. Yerli ve milli isen buna cevap vereceksin dedim. 1.5 milyon lira dava açtı, vah vah ne kadar korktum. Dava açsan ne olur açmasan ne olur. Soruma otur adam gibi cevap ver.

Beyefendi beni dinliyordur, tavsiyem olacak yanına doktor al. Suriyelilere 30 milyar dolar harcandığını söylüyor. Kimse bilmiyor, nereye gitti bu 30 milyar dolar. Sevgili Erdoğan gözlerinden öperek bir soru daha soruyorum. Ne zaman, nerede kimin için harcadın 30 milyar doları.

SIDKI AYAN KİMDİR?

Çık ispat et dedi, madem istiyor ispat edelim. Man Adası’nda bir şirket kurulur. Bizim vilayetlerden daha küçük. Belbey LTD şirketi. O şirketin kuruluş senedi de bizde. Bu şirket bir yönetim kurulu toplantısı yapar. Sıdkı Ayan bir kişiden oluşur yönetim kurulu.

Tutanakları bizde. Şirketin sermayesi 1 sterlin. Man Adası devletinin resmi kayıtları var. Sıdkı Ayan bu şirketi Kasım Öztaş’a devretti. Sıdkı Ayan kimdir, tanıyormusun? Enişten bu şirkete 2.5 milyon para gönderiyor. Kardeşi 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 1 sterlinlik şirkete bu parayı neden gönderiyor. Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 milyon dolar para gönderiyor. Mustafa Gündoğan 250 bin dolar, Osman Ketenci 1 milyon dolar. Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolar gönderiyor.

HAYSİYETLİ BİR ADAMSAN GEREĞİNİ YAPACAKSIN

Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek diyeceksiniz. Yurtdışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Bu beni tatmin etmez dedim. Bankaların dekontu lazım dedim.

 

📆 28 Kasım 2017 Salı 20:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR