MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Adalar, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » KİLYOS SAHİLİ TEMİZLENİYOR
KİLYOS SAHİLİ TEMİZLENİYOR

Başkan Kadir Topbaş, Kilyos sahilindeki atıkları temizlemek için yoğun şekilde çalıştıklarını, Vatan Caddesi’ndeki araziye de vatandaşların rahatsız olacağı bir şey yapmalarının söz konusu olmadığını açıkladı.

 

“Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi” projesini Saraçhane Belediye Sarayı’nda basın mensuplarına tanıtan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, törende gazetecilerin İstanbul gündemine ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Kilyos’ta büyük bölümü denizden gelen atıkları çevreye saygısı olmayanların getirip boca ettiğini belirten Başkan Kadir Topbaş, “İBB olarak hafriyat kamyonlarına çip takarak damperini kaldırdığı noktayı gösteren bir sistem kurduk. Bu kirliliğin kaynağı bulunmaya çalışılıyor. Sahili temizlemenin bize maliyeti çok yüksek. ‘3 kuruş kar edeceğim’ diye buraya çöp döken insan, bu kentlinin cebinden bedel ödetiyor. İBB ekipleri 2-3 günden beri çok yoğun bir şekilde Kilyos sahilinde çalışıyor” diye konuştu.

Denizden şimdiye kadar 20 ton atık çıkarttıklarını ve dip taraması yaparak denizin dibine batan atıkları da çıkartacaklarını aktaran Kadir Topbaş, temizleme çalışmalarının 2 gün daha süreceğini söyledi.

Vatan Caddesi’ne AVM izni vermedik

İBB’nin Vatan Caddesi’ndeki arsasına yönelik soruları da cevaplandıran Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Üzüldüğümü belirtmek isterim. Sosyal medyadaki asılsız iddialarla ilgili yargı süreçleri başlatıldı. İstanbulluların bana olan bir güveni var, bu sebepten 3 dönemdir başkanlık yapıyorum. Meyveli ağaç taşlanır. Bütün prosedürlere uygun bir şekilde, İstanbulluların menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarak değerlendirmeler yapıldı. Birileri farklı değerlendirmeler yapıyor. Oraya AVM yapmak istendi, izin vermedik. İstanbulluların şahsıma bir güven duygusu var, bu güveni kimseye istismar ettirmem. Bu kentin aleyhine hiçbir kararı belediyemiz kabul etmez, onaylamaz. Bu arsanın imar izni var. Ama meydan kalsın, boş kalsın, hatta daha da genişletelim. Halkın kullanacağı bir hale getirilsin. Oraya rahatsız edecek bir şey yapmak istemeyiz.”

📆 10 Mart 2017 Cuma 12:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR