MENÜ ☰
ARTDUŞ
Haziran 2024
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Sarıyer, Toplum » KISIRKAYA PLAJI’NDA TEMİZLİK VAR
KISIRKAYA PLAJI’NDA TEMİZLİK VAR

“Sıfır 1’den Büyüktür” projesiyle önemli bir sosyal hareket başlatan Koroplast, Sarıyer Belediyesi’nin desteğiyle, sıfır kirlilik, sıfır atık, sıfır israf diyerek Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda çevre temizliği yaptı.

Dünya Çevre Haftası kapsamında, sıfır atık konusuna odaklanan yeni bir projeyi hayata geçiren Koroplast, Sarıyer Belediyesi ile bir araya gelerek; “Sıfır 1’den Büyüktür” projesi kapsamında azalan dünya kaynakları, artan çevre kirliliği ve gıda israfı gibi sorunlara dikkat çekti. Etkinliğe Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun yanı sıra Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Sivil Savunma Birimi ekipleri, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile Cihan Çelik, Ersin Doğan, Beril Oymak, Çağatay Mutlu, Murat Akay, Özge Öz, Aydan Üstkanat gibi tanınmış influencerlar da katıldı.

SÖZLERİ YERİNE GETİRMEK İÇİN VERİYORUZ

Burada komşularımızla beraber Kısırkaya plajını temizlemek için bir araya geldik” diyerek konuşmasına başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “İnşallah kurban bayramına yetiştirmeye çalışıyoruz burada gerek araçları ile gelen komşularımızın araçlarını park edebileceği bir otopark alanı, oturup istirahat edebilecekleri rahat mekânlar ve bir kafemiz olacak. Tüm bunların yanı sıra soyunma kabinleri ve duşlar da yapılacak. Kısırkaya plajının yanı sıra Kilyos’un da iki farklı noktasında plaj çalışmamız var. Aynı zamanda Rumeli Feneri’nde de çalışmalarımız devam ediyor. Kısaca şunu söylemek istiyorum sözleri yerine getirmek için veriyoruz. Haziran ayı sonu itibari ile de 4 ayrı noktada plaj hizmeti vermeye başlayacağız. Bugün yapılacak olan çalışmaya değinecek olursak, bizler neden çöp toplamaya ihtiyaç duyuyoruz arkadaşlar, herkes bu konuda duyarlı olsa ve doğaya çöp atmasa ya da kendi çöpünü kendisi toplasa böyle bir farkındalık yapmamıza gerek kalmayacak. Kısacası doğaya sahip çıkmak zorundayız bununla alakalı ben tüm komşularımızı, vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

“SIFIR, 1’DEN BÜYÜKTÜR”

Koroplast Pazarlama Direktörü Gülsün Mersin, Kısırkaya’da yapılan farkındalık çalışması için şunları söyledi: “Çevre kirliliğiyle mücadelede toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan “Sıfır, 1’den Büyüktür” projemiz kapsamında, Sarıyer Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz temizlik etkinliğimiz birçok çevre gönüllüsü tarafından büyük destek gördü. Çevre için gerçekleştirdiğimiz tüm projeler, yalnızca bugünün değil, gelecek nesillerin de temiz bir çevrede yaşamasını sağlamak için atılan önemli adımlar. Toplumun her kesimini bu mücadeleye davet ediyor ve her zaman yaşanılabilir bir dünya için birlikte kolay diyoruz.”

📆 10 Haziran 2024 Pazartesi 11:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR