MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » KIZ ÇOCUKLARIMIZI BİLİŞİM VE TEKNOLOJİDE KARİYERE HAZIRLIYORUZ”
KIZ ÇOCUKLARIMIZI BİLİŞİM VE TEKNOLOJİDE KARİYERE HAZIRLIYORUZ”

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin işbirliğiyle hayata geçen “Yarını Kodlayanlar” projesi ile çocuklara yönelik kodlama eğitimlerine başladıklarını aktaran Türkiye Vodafone Vakfı Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, Dünya Kız Çocukları Günü vesilesi ile yaptığı açıklamada “Ülkemizde dijital neslin yetişmesine katkıda bulunmak üzere Dijital Kalkınma Seferberliği başlattık. Bu seferberlik teknoloji tüketen değil teknoloji üreten bir nesil yetiştirmek için çok önemli bir adım. Seferberliğin önemli bir ayağı da kız çocuklarına yönelik kodlama eğitimi verilmesiydi. Projenin ilk etabında 232 kız çocuğumuz için kodlama eğitimleri verilmeye başlandı. Projeyle Türkiye’nin dijital geleceğinde kız çocuklarımızı da söz sahibi yapmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

11 Ekim 2016 – Teknolojiyi hayatın hizmetine sunarak toplumsal gelişimin ve değişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı’nın ekonomik ve sosyal kalkınmaya destek olma hedefiyle başlattığı ‘Dijital Kalkınma Seferberliği’ doğrultusunda kız çocuklarına yönelik de kodlama eğitimlerine başlandı. Türkiye Vodafone Vakfı’nın Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği kodlama eğitimi projesi, 7-14 yaş aralığında olan ve kodlamaya ilgi duyan tüm öğrencilere açık olarak sürdürülüyor.

“Projemizin önemli bir ayağı da kız çocukları olmaya devam ediyor”

Dijital bağlantılı Türkiye’nin mimarları arasında kadınların da olması gerektiğini vurgulayan Türkiye Vodafone Vakfı Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, 11 Ekim’de kutlanan “Dünya Kız Çocukları Günü” vesilesiyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen bir şirket olarak, ülkemizde çocukların dijital kültürle yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Kodlama bilen çocuklar, Türkiye için hedeflediğimiz Gigabit Toplumunun hem mimarları hem de aktörleri olacak. Dünyada da çocukları dijital geleceğe hazırlamak konusunda ciddi bir rekabet söz konusu. Vodafone olarak, biz de ülkemizde dijital neslin yetişmesine katkıda bulunmak üzere yaklaşık 4 ay önce Dijital Kalkınma Seferberliği ilan ettik. Projemizin önemli bir ayağını da kız çocuklarına yönelik eğitim verilmesi olarak açıkladık. Kodlama eğitimleri sayesinde ‘teknoloji tüketen’ değil ‘teknoloji üreten’ bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Araştırmalara göre, bugün BT işletme teknisyenlerinin sadece %30’u, BİT yöneticilerinin sadece %15’i ve BT strateji ve planlama uzmanlarının sadece %11’i kadın. Biz bu oranların artırılması ve kız öğrencilerin bilişim ve teknolojiyi kariyer planları arasına almaya teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kodlama eğitimlerinin ilk etabında 232 kız öğrenciye kodlama eğitimi verdik. Diğer yandan Habitat Derneği, Mardin ve İstanbul’daki her bir merkezinde de kız çocuklarına özel eğitimler veriyor. Hedefimiz, 2 ayda 5 ilde toplam 1.000 çocuğa ulaşmak. Bu eğitimler sayesinde çocuklarımız sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğrenecek. Türkiye’yi dijital geleceğe kız çocukları ile taşıyacağımız inancıyla çalışmalarımıza hızla devam ediyor, bu vesileyle tüm kız çocuklarımızın Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum”

“Yarını Kodlayanlar” projesi 7-14 yaş arasındaki tüm çocukları bekliyor

“Yarını Kodlayanlar” projesindeki eğitimlerde, dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) çocuklara yönelik geliştirdiği “Scratch” programı kullanılıyor. Proje için özel eğitim alan 25 gönüllü eğiticinin yönetiminde gerçekleştirilen 4 saatlik kodlama eğitimlerinde Programlama Nedir, Algoritma Öğreniyorum, Scratch’e Giriş, Scratch Hesabı Oluşturmak, Scratch’e İlk Adım, Scratch Stüdyosu, Dans Uygulaması, 10 Blokla Uygulama Yapmak, Kendi Orkestram, Karakterimi Hareketlendiriyorum, Özel Taşlar (Fonksiyonlar), Konuşma Balonları, Sahnelerle Hikayemi Oluşturuyorum, Labirent Oyunu, Helikopter Oyunu, Uygulamaya Eklentiler Yapmak gibi konular ele alınıyor. Proje süresince, çocuklardaki gelişim ve dönüşüm ise Algoritma Beceri Testleri ile ölçümleniyor. “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında ücretsiz düzenlenen eğitimler, kodlamaya ilgi duyan, 7-14 yaş aralığındaki her çocuğa açık bulunuyor.

Türkiye Vodafone Vakfı hakkında:

Dünya genelindeki 27 Vodafone Vakfı’ndan biri olarak kurulan Türkiye Vodafone Vakfı, ülkemizde toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak misyonuyla 2007’den bu yana faaliyet gösteriyor. “Teknoloji hayatın hizmetinde” vizyonu doğrultusunda önemli sosyal projeler gerçekleştiren Vakıf, yaptığı sosyal yatırımlarda, Türkiye’nin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda uzun ve titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkardığı sosyal ihtiyaçlar haritasını temel alıyor. Türkiye’de hibe veren 7 vakıftan biri olan Türkiye Vodafone Vakfı, bugüne kadar 3,5 milyonu aşkın vatandaşın hayatına dokundu ve 29 milyon TL sosyal yatırım yaptı.

📆 11 Ekim 2016 Salı 16:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR