MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » KLASİK EZGİLER BEYLİKDÜZÜ’NÜ SARACAK
KLASİK EZGİLER BEYLİKDÜZÜ’NÜ SARACAK

Beylikdüzü Belediyesi yeni bir sanat hamlesi daha yaptı. Beylikdüzü’nün yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen belediye, “Beylikdüzü Klasik Müzik Günleri” adıyla 24-26-28 Ağustos tarihleri arasında kent sakinlerini klasik müzik ve bağlantılı diğer performanslarla buluşturuyor.

Çağdaş ve modern belediyeciliğin sanata açılan kapı ile gelişeceğinin farkında olan Beylikdüzü Belediyesi, nitelikli kültür sanat etkinlikleri vatandaşlar için organize ediyor. Beylikdüzü’nün farklı noktalarında 24-26-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek “Beylikdüzü Klasik Müzik Günleri” birbirinden özel ve başarılı isimleri bir araya getiriyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un kuzeyinde yeni bir kültür üretim ve tüketim noktası oluşturmayı hedeflediklerini söylüyor. Klasik müzik ve bağlantılı tüm performatif dalları mahallere sokmayı ve aynı zamanda hem İstanbullular hem de turistler için bölgesel bir cazibe merkezi haline gelmeyi hedefleyen Beylikdüzü Klasik bu yıl üç farklı mekanda gerçekleştirilecek.

Marina ve Koru’da Klasik Yankılanacak

24 Ağustos Pazartesi Saat 21.00’de Marinada Klasik ‘Yakamoza Şarkılar’: Türkiye’nin en önemli baritonlarından Eralp Kıyıcı ve yeni kuşağın dikkat çeken, performanslarıyla göz dolduran sopranosu Aslı Akar’ın piyanist Duygu İnandık eşliğinde vereceği şan konseri ile açılış yapılacak. Mozart, Puccini, Verdi, Bizet gibi opera dünyasının en önemli bestecilerinin aria ve düetlerini seslendirecek olan solistlerin repertuarında aynı zamanda tangolar da bulunuyor. 26 Ağustos Çarşamba Saat 21.00’de Koruda Klasik ‘Şarkılar Neyi Söyler?’: Deneyimli Bas Mithat Karakelle’nin hem anlatıp hem söylediği eğlenceli bir konser. Hatta konserden çok Oper Up… Piyanist Duygu İnandık’ın hem piyanosu hem sohbeti ile eşlik ettiği gösteride Karakelle’nin opera macerasının fonunda izleyicilere, opera dünyası, şarkı söylemek, operayı anlamak üzerine eğlenceli bilgiler vermek amaçlanıyor.

Meydan’da Notalar Sevgi ve Barışa Dönüşecek

28 Ağustos Cuma ise Saat 20:30’da Meydanda Klasik ‘Sevgiye ve Barışa Notalar’ Konseri iki bölümden oluşuyor. İlk bölüm Prof. Devlet Devrim Öztaş’ın bir piyano resitali ile açılıyor. Ebediyete Yürüyüş Tablosu adı verilen program izleyicileri klasik müzik dünyasında kısa ama görkemli bir geziye çıkarıyor. İkinci bölümde Şef Burak Tüzün yönetimindeki Orkestra Ankara solist sanatçıları Soner Özer ve Ahmet Baran’la birlikte Beylikdüzü Meydanı’na çok sesli müziğin coşkusunu taşıyacak.

📆 18 Ağustos 2015 Salı 11:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR