MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ”KODLA OYNA” Projesi amacına ulaştı
”KODLA OYNA” Projesi amacına ulaştı

Kuruculuğunu Kocaeli /Hayme Ana Anaokulundan Yıldız DEMİREL ve İstanbul/Eyyup Genç İlkokulundan Kamiran ÇAKARA öğretmenlerimizin yürüttüğü 10 Türk ve 2 Azerbaycan ortaklı

“KODLA OYNA” Projesinin amacı
Unutulmaya yüz tutmuş kültürel miraslarımız, el sanatları ve çocukların geleceğine yön verecek olan algoritma –kodlama çalışmalarını aşamalı olarak, müfredattaki konularla da paralel tutarak, oyunlarla eğlenerek, eğlenirken de öğrenerek , yeni nesle tanıtmak.


PROJENİN YETKİLİ HOCALARI PROJE HAKKINDA ŞUNLARI SÖYLEDİLER


Projemiz ile 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı içinde öğrencilerimizle her ay farklı kodlama aktiviteleri yaptık. Pandemi döneminde uzaktan eğitimde piksel kodlama çalışmaları ile projemize devam ettik. Bilgisayar olmadan verilen kodlama eğitimlerimiz de temel mantık bir senaryo üzerinden öğrencilerin problem çözmesini sağlamaktır. Hedefimiz öğrencilerimizle dijital çağın yeni dili kodlamayı sadece bilgisayar ortamında değil oyunlarla,sanatla,fiziksel aktiviteler ile uygulayarak, özellikle erken çocukluk çağındaki çocuklarımızın ihtiyacı olan fiziksel aktivite, işbirlikçi öğrenme, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, problemi çözerken olasılıklı düşünme becerisini geliştirmesi ve bir problemin farklı çözüm yollarını keşfetmesi gibi kodlama dışı pek çok kazanıma cevap vermektir.
Proje çalışmaları kapsamında 28.03.2021 tarihinde zoom üzerinden düzenlediğimiz Filografi eğitimini yaklaşık 80 kişinin katılımı ile gerçekleştirdik.


Toplantımıza bizlere destek amacıyla UDS yetkilisi Turan GÖRE katılarak kısa bir konuşma yaptılar.


Filografi uzmanı Mustafa TEKOĞLU öğretmen öğrenci ve velilerimize bu mesleğin inceliklerini ve yapım aşamalarını kısaca anlattı. Katılımcılarımızın sorularını cevaplayarak daha iyi anlaşılması için destek oldular.
Proje ortağı öğretmenler olarak daha sonra yaptığımız zoom toplantısı ile Filografi çalışmalarını kodlama ile nasıl özdeşleştirebileceğimizin değerlendirmesini yaptık. Nisan ayı için yapılacak çalışmaların kararını aldık.
Eğitimimize katılan, öğretmen, öğrenci, veli , Mustafa TEKOĞLU’ na ve UDS yetkilisi Turan GÖRE’ ye teşekkür ederiz.


HABER: SUNA BÖĞÜRCÜ

Galeri
📆 31 Mart 2021 Çarşamba 19:46   ·   💬 1 yorum   ·  

“”KODLA OYNA” Projesi amacına ulaştı” için bir yanıt

  1. Funda YAZICI dedi ki:

    Kamuran ögretmenim her çocuk için şans tır kızımın ogretmeniydi dolu dolu bir anasinifi gecirdik teşekkur ederiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR