MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Kurslarda Yeni Meslek Heyecanı
Kurslarda Yeni Meslek Heyecanı

Pendik Belediyesinin İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle bu yıl başlattığı endüstriyel otomasyon, sıhhi tesisatçılık ve kaynakçılık kurslarına katılanlar yeni meslek öğrenmenin heyecanını yaşıyor. Kursiyerler eğitimleri süresince cep harçlığı da alıyor.

Vatandaşları meslek sahibi yapmak üzere düzenlediği kursları Pendik Meslek Akademisi adı altında sürdüren Pendik Belediyesi, istihdama vasıflı iş gücü kazandırmaya devam ediyor. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle bu yıl endüstriyel otomasyon meslek eleman yardımcılığı, sıhhi tesisatçılık ve kaynakçılık kursları düzenlendi. Dört aylık uygulamalı eğitimle yeni meslek öğrenmeye başlayan kursiyerler, sertifikalarını alarak nitelikli iş gücü haline gelecek.

İŞKUR destekli kurslarda cep harçılığı var

Ahmedi Hani Kültür Merkezi’nde 18 Şubatta başlatılan Endüstriyel Otomasyon Meslek Eleman Yardımcılığı Kursu uygulama derslerle devam ediyor. 12 öğrenci, haftanın 5 günü eğitim alarak bilgisayar ortamında ve uygulama sınıfında yeteneklerini geliştiriyor. 1 Nisan’da başlayan Sıhhi Tesisatçılık ve Kaynakçılık Kursları da İMKB Güllübağlar Meslek Lisesi Atölyelerinde uygulamalı olarak veriliyor. Bu kurslar da ağustos sonunda tamamlanacak.

İŞKUR destekli üç kursun öğrencilerine günlük 30 TL cep harçlığı veriliyor. Başarılı olanlara da kurs sonunda Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifikaları takdim edilecek. Kursa katılabilmek için İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, aktif öğrenci veya emekli olmamak gerekiyor. İlk kursların tamamlanmasının ardından ağustos ayından itibaren ikincilerinin de düzenlenmesi planlanıyor.

📆 02 Mayıs 2019 Perşembe 21:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR