MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet » “Mahalle buluşmaları” Altıntepe ile sona erdi
“Mahalle buluşmaları” Altıntepe ile sona erdi

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın “Mahalle Buluşmaları”nda son durağı Altıntepe Mahallesi oldu


Ahmet Rasim İlköğretim Okulu’nda halkla bir araya gelen Başkan Kılıç’a, okul öğrencileri çiçek takdim etti. Kılıç’ın konuşması öncesi, ilkokul öğrencisi Ayşe Ece Arslan’ın akerdeon gösterisi büyük beğeni topladı. Bir vatandaşın, “14 yıldır gördüğüm en çalışkan belediye başkanısınız” demesi dikkat çekti. Mahalle buluşmalarının önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Kılıç, “10 günlük bir temponun son durağındayız. Geçen hafta başladığımız toplantıların sonuna geldik. Seçim öncesi vermiş olduğumuz sözü tutarak, sizlerin ayağına gelip, sorunları sizlerden öğrenip Maltepe’yi şekillendireceğiz dedik. Bu ikinci çalışmamız, birincisini ‘salı kahvaltıları’ adıyla yaptık. Ramazan ayında bu toplantılarımıza ara vermiştik. İkincisi olarak da şimdi mahallere geldik” dedi.

 
“KASAPLAR ÇARŞISI İÇİN HAREKETE GEÇECEĞİZ”
Maltepe’nin, alt geçit, uyuşturucu, işsizlik gibi önemli sorunları olduğunu belirten Kılıç, şöyle konuştu: “Alt geçitlerle ilgili sorunlarımız var. Mayıs ayından beri ilgileniyorum, vatandaşlar isyanda. Protesto yürüyüşü yaptık. En son işi, İspanyol şirketlerine verdiklerini tespit ettik. Şirketin yöneticilerini davet ettik. Onlar; ‘Sözleşmede belli, yapamayız’ dediler. En son Marmaray Bölge Müdürü geldi. Takip ediyorum. İnşallah, sahil bağlantıları ve altgeçitlerle ilgili çözüm arayışı içerisindeyiz. Kasaplar Çarşısı ile ilgili çok tepki var. Biliyorsunuz bir ‘Sanat Sokağı’ vardı ancak ben mahalle sakinleriyle konuştuğumda, bizlere danışılmadı dediler. Hem ilçeniz için bir şeyler yapmak istiyorsunuz, hem de bu sorunlar var. Bizlerde sınırsız bir özgürlük talebi var. Siz kendiniz için istediğiniz bir şeyi başkasına uygun görmüyorsanız, bu doğru değil. Kasaplar Çarşısı ile ilgili mahalle sakinlerimizin genel tepkisini alarak, esnafımıza da giderek, yapılması gereken neyse onu yapmak isteriz.”

 
BOTANİK BAHÇESİ KURULACAK
Her mahalleye iki kreş, kongre ve fuar merkezi ve mahalle konakları projelerinden de bahseden Kılıç, “Karayolları arazisi TOKİ’ye devredildi. Geçen TOKİ yetkilileriyle görüştüm, siz buraya kazma vurursanız on binler yürür, ben de önlerinde olurum dedim. Çok az yeşil alanımız var, buraya beton dökmeyin dedim. Orayı Maltepe halkına bağışlayın, botanik bahçesi yapalım dedik. Görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

📆 03 Ekim 2014 Cuma 10:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR