MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe Belediye Meclisi Berlin’e çıkarma yaptı
Maltepe Belediye Meclisi Berlin’e çıkarma yaptı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve beraberindeki Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri, Almanya’daki temasları kapsamında Berlin’de, Almanya Sosyal Demokrat Partisi’ni (SPD), Ara Güler’in sergisini, “Öldürülen Avrupa Yahudileri Anıtı”nı ve inanç merkezlerini ziyaret etti.

 

 

Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri Berlin’deki programlarına, Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) Genel Merkez Binasını ziyaret ederek başladı. SPD Parti Yönetimi Avrupa ve Türkiye Sorumlusu Thomas Vaupel’in eşliğinde merkezi gezen meclis üyelerine, CHP Berlin Birliği Genel Başkanı Ekrem Özdemir, CHP Berlin Birliği Genel Sekreteri Sonay Ataç, CHP Berlin Birliği 2. Başkanı Ahmet Tosun ve CHP Berlin Birliği Yönetim Kurulu Üyelerinden Zübeyde Kale Çağlar eşlik etti. Daha sonra Meclis üyeleri SPD merkez binasında,“Freundeskreis Willy-Brandt-Haus Derneği” tarafından düzenlenen, ülkemizin değerli fotoğraf sanatçılarından Ara Güler’in yaklaşık 200 fotoğrafından oluşan “İstanbul’un Gözü Retrospektif 1950-2005” adlı sergiyi gezdiler.

 

 

 

İKİNCİ DURAK BERLİN MITTE

 

Gezi programına hız kesmeden devam eden Meclis üyelerinin ikinci durağıysa, Berlin Mitte İlçesi oldu. Berlin Mitte İlçesi Belediye Başkanı Dr. Christian Hanke, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve beraberinde gelen Meclis üyelerini, belediye binasının girişine karşıladı. Başkan Kılıç ziyarette, Maltepe’de yürütülen projeler konusunda meslektaşı Hanke ile fikir alışverişinde bulundu. Öte yandan Meclis üyeleri, Nazi döneminin trajedileri ile yüzleşebilen Berlin’in en önemli mekânlarından biri olan ve İkinci Dünya Savaşı’nda öldürülen Yahudi vatandaşlar adına yapılmış “Öldürülen Avrupalı Yahudiler Anıtı”nı ve acılarla dolu geçmişin simgesi haline gelen Berlin Duvarı’nın kalıntılarını da gezme fırsatı buldular

 

 

CAMİ VE CEMEVİ ZİYARETİ

 

Berlin’deki inanç merkezlerini de ziyaret eden Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri, önce Berlin Türk Şehitlik Camisi’ni, ardından da Berlin Alevi Toplumu Cemevi’ni ziyaret ettiler. Meclis üyelerinin cami  ziyaretine, Berlin Şehitlik Cami Yönetim Kurulu Başkanı Ender Çetin, cami yönetiminden Demirali Demir ve Gülhanım Çerkeş, cami hocası Müfit Sevinç ve Berlin Din Hizmetleri Ateşesi Bilal Öztürk eşlik etti. Berlin Alevi Toplumu Cemevi’ne yapılan ziyarette ise Kılıç ve beraberindeki heyet, Cemevi Başkanı Halit Büyükgöl’den bilgi aldı.

 

📆 28 Kasım 2014 Cuma 11:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR