MENÜ ☰
ARTDUŞ
Aralık 2025
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe Belediyesi Sömestir Etkinliği Bilim Atölyesi
Maltepe Belediyesi Sömestir Etkinliği Bilim Atölyesi

BİLİM HİÇ BU KADAR EĞLENCELİ OLMAMIŞTI

Maltepe Belediyesi, yarı yıl tatilindeki Maltepeli çocuklara bilimi sevdiren eğlenceli bilim atölyesi düzenledi. 

Maltepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’ne bağlı Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi’nde gerçekleşen “Sömestir Etkinliği Bilim Atölyesi” ne 4-6 ve 7-10 yaş aralığındaki çocuklar katıldı. Ücretsiz düzenlenen atölyede uzman eğitmenler eşliğinde  müzikal beceri, ritim duygusu ve müziğin matematiksel yönünün birleştirildiği etkinlikler gerçekleştirildi. 

Çalışmada çocuklar Bernoulli prensibi ile uçakların nasıl uçabildiğini, yanan köpük ile gazın köpüğe hapsedilişini eğlenceli şekilde deneyimledi.  Çocuklar kuru buz deneyiyle, karbondioksit gazının sıkıştırılarak kuru buz haline geldiğini görüp keşfetmenin mutluluğunu  da yaşadı. 

Galeri
📆 02 Şubat 2022 Çarşamba 20:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL
29 Ekim

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR