MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Maltepe’de 19 Mayıs coşkusu
Maltepe’de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Maltepe’de, fener alayıyla kutlandı. Meşaleli yürüyüşe önderlik eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Mustafa Kemal bu ülkeyi, devrimlerini, ilelebet yaşatalım diye miras bıraktı. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı 19 Mayıslara, 30 Ağustoslara, 29 Ekimlere daha fazla sahip çıkacağız” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı günün 99’uncu yıldönümünde Maltepe Belediyesi önünden meşalelerle, ilçe meydanına yürüyen Maltepelilere Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi’nin bando takımı eşlik etti. Ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle, caddeleri birlik ve beraberlik ruhuyla kuşatan 7’den 70’e binlerce Maltepeli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, Başkan Kılıç önderliğinde kutladı.

Meşaleli yürüyüşün ardından Maltepe Meydanı’nda konuşan Başkan Kılıç, 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşini hatırlatarak, “Bugün Maltepe tıpkı 16 Mayıs 1919’da olduğu gibi. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, hiç kimsenin şans vermediği bu insanlar, Bandırma vapuruyla Samsun’a ayak bastıklarında emperyalist güçlerin oyununu bozdu” dedi. O gün Türkiye’yi yedi parçaya bölmek isteyen emperyalist güçlerin bugün Filistin’de olduğunu belirten Kılıç, “O gün ülkemizi bölüp parçalamak isteyenler, bugün Filistin’de, Kudüs’te. Aynı oyunu sahnelemek istiyorlar, Filistin halkına eziyet ediyorlar. Bu emperyalist oyunlara hep beraber dur diyeceğiz” diye konuştu.

YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ

Şiarının yurtta barış, cihanda barış olduğunun altını çizen Kılıç, “Bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, şiarımız yurtta barış, cihanda barış. Türk insanının hiçbir ülkenin toprağında gözü olmamıştır. Mustafa Kemal Atatürk, bize bu ülkeyi, cumhuriyeti, devrimlerini ilelebet yaşatalım diye miras bıraktı. Bu ülkeye dünden daha fazla sahip çıkacağız. Her şeye rağmen bu ülkede demokrasi kültürünü adım adım yerleştireceğiz. Birileri aramıza nifak tohumları soksa da, farklı kültürleri çatışmaya soksa da, farklı inançlar arası kavga yaratmaya çalışsa da tıpkı Maltepe’de yaşattığımız bu güzellik gibi herkesin inancına, yaşantısına kültürüne sahip çıkarak başımızın tacı edeceğiz. Çünkü bizde halka hizmet, Hakk’a hizmet sayılır” dedi.

Ulusal yas ve Kudüs’teki cenazeler nedeniyle konser ve etkinliklerin yer almadığı 19 Mayıs yürüyüşü, binlerce Maltepelinin hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söylemesiyle son buldu.

Tarih : 19.05.2018

Haber Fotoğrafları

📆 20 Mayıs 2018 Pazar 19:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR