MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » Maltepe’de Belediye çalışanlarına “Noel” ve “Muharrem” tatili geliyor
Maltepe’de Belediye çalışanlarına “Noel” ve “Muharrem” tatili geliyor

Maltepe Belediyesi bir ilke imza atarak çalışanlarının, Noel ve Muharrem haftalarında tatil yapmasının önünü açacak bir uygulamayı hayata geçirecek. CHP’li meclis üyeleri tarafından Belediye Meclisi’ne sunulan ve komisyona sevkedilen önergelere göre, isteyen belediye çalışanı mazeret izni kullanarak, Noel ve Muharrem haftasında tatil yapabilecek, cemevleri de dini ibadethane olarak kabul edilecek.

 

 
Maltepe Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Noel ayı dolayısıyla Maltepe Meydanı’nda Hıristiyan vatandaşlarımız için bir dizi etkinlik yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda konuşan Başkan Ali Kılıç, “Maltepe’de Noel ayında ilk kez Hıristiyan vatandaşlarımızla Noel’i birlikte kutlayacağız. İslam’ın, dinimizin hoşgörüsünü herkese göstereceğiz” dedi.

 
MALTEPE’YE YENİ KARDEŞ İLÇELER GELİYOR

 
Maltepe Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis toplantısında önemli kararlar alındı. Toplantıda meclis görüşmelerinin sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi ve internette yayınlanması, İstanbul’un Adalar ilçesi Tunceli’nin Nazimiye ve Pülümür, Sinop’un Gerze, Erzincan’ın Refahiye, Konya’nın Tuzlukçu ve Erzurum’un Çat belediyeleri ile kardeş belediye olunması ile ilgili teklifin alt komisyonlarda görüşülmesi önerileri kabul edildi. Ayrıca, gündemde yer alan ve Esenkent’te yapımı tamamlanarak geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Bülbül Deresi Parkı’nın isminin Özgürlük Park olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Öte yandan, Çin’in Şangay Changing Belediye Başkanlığı ile Anhui Eyaleti Anging Belediye Başkanlığı’nın davetleri üzerine yapılacak ziyaretle ilgili teklifin alt komisyonlarda görüşülmesi de, oybirliğiyle onaylandı.

 
ALMANYA GEZİSİ MASAYA YATIRILDI
Toplantıdaki konuşmasına, belediyenin kasım ayında yaptığı faaliyetler hakkında Meclis üyelerini bilgilendirerek başlayan Ali Kılıç, “Geçtiğimiz ay dolu dolu geçti. Öncelikle bütçemiz İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onaylanarak kabul edildi. Meclis üyelerimizle Berlin ve Hamburg’u içeren bir Almanya gezisi düzenledik. Burada uyuşturucuyla mücadele merkezlerini, kadın dayanışma evlerini, kreşleri ve bir dizi sosyal yaşam alanlarını inceledik. Meclis üyelerimiz çok ciddi tecrübeler edindiler. Hamburg’da yapılan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili çok önemli brifingler alındı. Geçtiğimiz ayda yine Almanya’dan bir heyet ilçemize gelerek tesislerimiz gezdi ve gayet modern buldular. Yine fuar merkezimizle ilgili çok ciddi aşamalar kaydettik. Bu fuar projesi Ali Kılıç’ın ve ekibinin değil hepimizin olmalı. Öte yandan bu ayda Sayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik” dedi.

 
“NOEL AYI BİRLİKTE KUTLANACAK”
Aralık ayında aslında Noel ayına girdiklerini belirterek konuşmasını sürdüren Kılıç, “1 Aralık Hıristiyan inancına mensup kardeşlerimizin kutsal saydığı Noel ayı. İlk defa onlarla beraber Noel’i kutlayacağız. Bir Noel ağacı dikecek ve İslam’ın hoşgörüsünü herkese göstereceğiz. Kültürel etkinliklerimiz, yoğun katılımlarla hız kesmeden devam ediyor. Biliyorsunuz bir Fikret Otyam Müzesi kuruyoruz. Çalışmaları devam ediyor. Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü bir konserle kutladık. Gülsuyu Spor Kompleksi’ni temellerini attık. Atık Yönetimi Çevre Portalımız hizmete girdi. Ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli kardeşlerimiz için bir futbol karşılaşması düzenliyoruz, herkesi bekleriz” diye konuştu.

 
Genel seçimlerin yaklaştığını ve meclis üyelerinden, milletvekili olmak isteyenlere her türlü desteğin verileceğini belirterek konuşmasını sonlandıran Kılıç’tan sonra parti grupları söz aldı. Daha sonra Ramazan, Muharrem ve Noel gibi günlerde belediye personelinin talep etmesi halinde mazeret izni kullanması, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve engelli vatandaşların atla rehabilite edilmesine yönelik imkanların sağlanması hususunda verilen soru önergelerinin alt komisyonlarda görüşülmesi de oybirliğiyle kabul edildi.

📆 01 Aralık 2014 Pazartesi 14:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR